Trods stærke USA-resultater hælder Nykredit mod aktier i Emerging Markets

Halvvejs inde i den amerikanske regnskabssæson har 85 pct. af resultaterne overrasket positivt og overgået præ-corona niveau. Alligevel anbefaler Nykredits strategteam at kigge mod Emerging Markets frem for USA.

Short-squeezing og vaccinesplid har fyldt nyhedsfladen de seneste uger, men i baggrunden kører den amerikanske regnskabssæson som en anden og langt mere positiv historie.

I skrivende stund har godt halvdelen af selskaberne i det amerikanske indeks S&P 500 aflagt resultater for 4. kvartal, og heraf har knap 85 pct. af resultaterne været bedre end ventet. Hvor økonomerne havde regnet med, at selskabernes indtjening ville ligge 10 pct. lavere end i 2019, ja så ligger indtjeningen nu to pct. over.

”Der er selvfølgelig en fortælling, der varierer meget fra branche til branche, men vi ser generelt nogle regnskaber, der afspejler kronede dage i flere af de dele af økonomien, der er vigtigst for aktiemarkedet. Men resultaterne viser også, at analytikerne har været for skeptiske i deres forventninger, og at det har været meget svært at forudsige, hvordan restriktionerne – der er vidt forskellige på tværs af USA – ville påvirke virksomhederne,” siger Frederik Romedahl, der er senioranalytiker i Nykredit.

Finans og ”big-tech” har foreløbig været de vigtigste drivkræfter bag den markante opjustering af indtjeningen under regnskabssæsonen i USA, men de gode nyheder har ikke udløst den store jubel i aktiemarkedet.

”Det er svært at bruge resultaterne for fjerde kvartal som præcedens for, hvad der kommer til at ske i 2021, og det er afgørende for, at investorerne ikke belønner virksomhederne for deres gode resultater.”

Biden-faktoren kan udfordre de store vindere

Kigger Frederik Romedahl fremad er hans forventning, at indtjeningen i de amerikanske virksomheder fortsat vil stige, så den samlede indtjeningsvækst i 2021 lander på + 20- 25 pct. mod -15 pct. i 2020. Det er ca. 5 pct. over 2019-niveau, men de gode forventninger til trods anbefaler Nykredit strategteam at undervægte amerikanske aktier i forhold til Emerging Markets.

2020 har været et hårdt år for olieselskaberne, der har kæmpet med faldende efterspørgsel og en omkostningstung drift.

Frederik Romedahl, senioranalytiker i Nykredit

”Vi har generelt set en forventning om, at tingene bliver lysere i 2021, og amerikanske aktier har en stor eksponering mod sektorer, der - relativt set - vil klare sig ringere under den økonomiske genopretning. Det amerikanske indeks er domineret af tunge tech-selskaber som Apple, Alphabet og Facebook, som har haft kæmpe medvind under krisen, hvor vi alle har arbejdet hjemme og i det hele taget er blevet mere digitale. Dén trend forsvinder umiddelbart ikke, men når vi kommer længere ind i 2021, er det vores forventning, at andre sektorer vil opleve større momentum, fordi de er tættere koblet med den økonomiske udvikling. Det gælder eksempelvis finans og industri, der er stærkere repræsenteret i andre dele af verden,” siger Frederik Romedahl.

Og så skal man også huske på Biden-faktoren, når man vurderer, hvordan man placerer sine investeringer rent geografisk.

”Bidens politiske retning er også særdeles positiv for Europa og Emerging Markets, der kommer til at vinde massivt på en mere forsonlig, handelspolitisk linje. Samtidig vil Biden på den ene side genoprette den sociale balance og sparke nyt liv i økonomien – det er godt for amerikanske økonomi generelt og også for alle de selskaber, der eksporterer til USA. På den anden side varsler Biden regulering af tech-selskaberne, begrænsning af olieselskabernes adgang til føderal jord og skattestigninger. Den kombination kan godt give bølgeskvulp hos nogle af de amerikanske selskaber, der har klaret sig godt i 2020,” lyder det fra senioranalytikeren.

For olieselskaberne vil Bidens planer kun gøre ondt værre, for energisektoren er fortsat krisens største taber.

”2020 har været et hårdt år for olieselskaberne, der har kæmpet med faldende efterspørgsel og en omkostningstung drift. Således har sektorens største selskaber som bl.a. Exxon og Chevron rapporteret om de første tab i årtier, hvilket risikerer at tynge selskabernes udbyttebetalinger. Virksomhederne vil sandsynligvis gå langt for at kunne udbetale udbytter, da det er en forventet kompensation blandt de investorer, der fortsat bakker op om en industri, der generelt er i bad standing pga. det øgede fokus på bæredygtige investeringer,” siger Frederik Romedahl.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Frederik Romedahl Poulsen

Senioranalytiker i Nykredit Markets

Frederik har fokus på global makroøkonomi og politik, samt dets betydning for de finansielle markeder.

Relaterede Artikler

Aktier | 5 min

Det skal du være opmærksom på, hvis du vil handle aktier i sommeren

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at der særligt i år er flere faktorer, der kan bidrage til aktieudsving, siger chefporteføljeforvalter.
Økonomi | 4 min

Troen på fremtiden dominerer den amerikanske regnskabssæson

De positive udmeldinger står i kø, som vi nærmer os halvvejen i den amerikanske regnskabssæson: Resultaterne slår forventningerne, tech-selskaberne er endnu ikke ramt af normalisering, og krisens største tabere øjner håb.
Rådgivning | 3 min

Tre gode råd: Sådan gør du dine investeringer sommerklar

Ferien er booket, og sommertøjet fundet frem, men har du også klædt dine investeringer på, så de kan klare sig selv i sommervarmen? Her kommer tre gode råd til at gøre dine investeringer og privatøkonomi sommerklar.