Nykredit Invest vinder af Morningstar for fjerde år i træk

Det uafhængige analyseinstitut Morningstar har kåret Nykredit Invest som Bedst til Obligationer samt Bedst til Aktier og Obligationer.

Nykredit Invest har vundet to ud af tre Morningstar-priser for bedste investeringsforening i 2021. Det er fjerde år i træk, at Nykredit Invest er blandt vinderne af hovedkategorierne til Morningstar Awards.

Det glæder chef for Nykredit Wealth Management, Peter Kjærgaard: 

”Vores mål er at skabe langsigtet værdi for vores kunder, og det viser kåringerne fra Morningstar, at vi er lykkedes med at gøre på tværs af fire meget forskellige investeringsår. De er en anerkendelse af, at vi formår at skabe gode langsigtede og risikojusterede afkast – også i et uforudsigeligt marked, som 2020 i høj grad var.” 

Om priserne skriver Morningstar selv, at Morningstar er en kvantitativ prisuddeling, der hylder de fonde, som har gjort det godt historisk set. Priserne er udviklet for at anerkende stærke resultater i året der gik, men fordi vi ikke ønsker at anerkende held, så tager vi også hensyn til afkast og risiko de sidste 3 og 5 år.”

Vores mål er at skabe langsigtet værdi for vores kunder, og det viser kåringerne fra Morningstar, at vi er lykkedes med at gøre på tværs af fire meget forskellige investeringsår.

Peter Kjærgaard, chef for Nykredit Wealth Management

I Morningstars vurdering korrigeres der for resultater, som forvalteren har opnået ved at tage en større risiko. Og det er med til at gøre det til en af sektorens tungeste og mest anerkendte kåringer, siger Peter Kjærgaard.

Og kåringen har da også en særlig vægt i år: 

”Da vi modtog priserne fra Morningstar sidste år, havde vi - som resten af verden - netop oplevet starten af den globale corona-pandemi. Det var starten på et turbulent år, der stillede store krav til vores evne til se gennem markedets kompleksitet og træffe langsigtede valg for vores kunder i en periode, hvor de kortsigtede udsving i markederne var store. Morningstars kåringer bekræfter os i, at vi lykkedes med det. Det giver os et godt udgangspunkt for også at skabe værdi for vores kunder i det år, vi nu er trådt ind i,” lyder det fra Peter Kjærgaard.  

Peter Kjærgaard

Chef for Nykredit Wealth Management

Relaterede Artikler

Aktier | 5 min

Det skal du være opmærksom på, hvis du vil handle aktier i sommeren

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at der særligt i år er flere faktorer, der kan bidrage til aktieudsving, siger chefporteføljeforvalter.
Aktier | 3 min

Nykredit skruer ned for renteudsat region

Chefstrateg Frederik Engholm ser en risiko for, at aktierne i Emerging Markets atter kan komme i (rente)modvind. Nykredit skruer derfor ned for aktierne i de nye markeder og op for de europæiske aktier.
Aktier | 4 min

Nykredit ser potentiale i mangeårig underdog

Øremærkede genopretnings-midler og stor politisk bevågenhed er to af de faktorer, der får Nykredit strategteam til at se potentiale i den europæiske telekom-sektor, som investorerne traditionelt ikke har givet meget for.