Troen på fremtiden dominerer den amerikanske regnskabssæson

De positive udmeldinger står i kø, som vi nærmer os halvvejen i den amerikanske regnskabssæson: Resultaterne slår forventningerne, tech-selskaberne er endnu ikke ramt af normalisering, og krisens største tabere øjner håb.

Der begynder at tegne sig en klar tendens, som mere end 40 pct. af selskaberne i det amerikanske indeks, S&P 500, har aflagt regnskab. Og det er en positiv en af slagsen, for de amerikanske selskaber slår endnu engang analytikernes forventninger.

”Der var en forventning om, at indtjeningen ville ligge 25 pct. højere end samme kvartal sidste år, hvor coronakrisen jo gjorde voldsomt ondt, men indtil videre ser vi altså, at indtjeningen ligger hele 40-45 pct. over. Der er ikke nogen tvivl om, at det er ekstremt vanskeligt at forudsige resultaterne, når der sker så store samfundsmæssige ændringer, og genåbningen for alvor tager fat, men det understreger altså også, at de amerikanske selskaber på tværs af indekset gør det godt,” siger Frederik Romedahl, der er senioranalytiker i Nykredit.

Finans er fortsat favoritten

Allerstærkest leverer finanssektoren, der fortsat ligger blandt de absolutte favoritter hos Nykredits strategteam. Her var der en forventning om, at sektoren ville levere en indtjening, der lå 80-90 højere end samme kvartal sidste år, hvor bankerne lavede store hensættelser for at gardere sig under coronakrisen. Lige nu tyder meget dog på, at indtjeningen er hele 150 pct. over. Kurserne har dog kun i begrænset grad reageret.

I vores optik er Finans stadig en billig sektor, som vi forventer os mere af, men grunden til, at investorerne ikke gør meget væsen ud af de gode resultater, er, at de bliver trukket af midlertidige motorer.

Frederik Romedahl, Senioranalytiker i Nykredit Markets

”I vores optik er Finans stadig en billig sektor, som vi forventer os mere af, men grunden til, at investorerne ikke gør meget væsen ud af de gode resultater, er, at de bliver trukket af midlertidige motorer. Bankerne har ført nogle af hensættelserne tilbage, indtjeningen på Trading i investeringsområdet gør det godt, og så er sidste år et ekstremt let sammenligningsgrundlag,” siger Frederik Romedahl og fortsætter:

”Men bankernes kerneforretning er stadig udfordret af lave rentemarginaler, og i forrige kvartal reducerede Bidens stimuli-checks til forbrugerne tilmed midlertidigt låneefterspørgslen. Men økonomisk opsving og højere lange renter i USA giver forhåbning om, at større dele af bankernes forretning vil styrkes igennem året.”

Krisens vindere leverer stadig

Mange analytikere har spekuleret i, hvordan krisens teknologiske vindere ville klare det, når samfundet begyndte at normalisere sig, og folk kunne vælge andet end skærmen til. Og de resultater er ifølge Frederik Romedahl en af sæsonens største overraskelser.

”Tech-giganterne har indtil videre overrasket massivt på både top- og bundlinjen, så snakken om, at krisens teknologiske vindere vil få det svært under normaliseringen, er ikke noget, vi kan se endnu. Men at barren er høj ses i investorernes reaktion på de store overraskelser, der har været forholdsvist afmålt. Generelt har selv små hår i suppen overskygget den positive historie for flere af de toneangivende selskaber. Set fra min stol er det dog interessant, at selskaberne bliver ved på at levere på de meget høje forventninger og noget tyder på, at den digitale omstilling i forlængelse af coronakrisen ikke er slut endnu,” lyder det fra senioranalytikeren.

Håbet er lysegrønt

En anden ting, som Frederik Romedahl har hæftet sig ved, er, at krisens største tabere begynder at udtrykke forhåbning om fremtiden.

”Vi begynder at se en ny retorik fra nogle af de mest sønderskudte selskaber, der taler med en helt anden tunge end for et kvartal siden. American Airlines er eksempelvis ude og tegne et mere positivt billede af fremtiden, hvor forhåbningen er, at den opsparede rejselyst for alvor vil materialisere sig over sommeren. Starbucks var også ude og sige, at deres hjemmemarked er normaliseret helt, for de har naturligvis haft god gavn af, at folk er begyndt at gå mere på arbejde igen. Så generelt ser vi flere positive takter fra krisens hårdest ramte,” siger Frederik Romedahl.

Endnu en positiv ting, flere virksomheder nævner, er Biden.

”Virksomhederne er meget optimistiske omkring Bidens tilgang til handelspolitikken og også hans store infrastrukturplaner, der jo vil give massiv efterspørgsel i sektorer som Materialer/Råvarer og Industri. Man er glad for, at præsidenten er så ambitiøs på klimaområdet, og at han er klar til at kaste investeringer efter ambitionerne,” siger Frederik Romedahl.

Medvind til value i sigte

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for Bidens planer, der også omfatter en række udspil på det sociale områder, skal efter planen finansieres via skattestigninger, der særligt vil ramme sundheds- og IT-sektoren.

Samlet set er det dog den generelle tro på fremtiden, som senioranalytikeren hæfter sig ved i den igangværende regnskabssæson:

”Når vi zoomer ud og kigger på det hele oppefra, er det troen på fremtiden, der står tilbage – også blandt de selskaber, der lige nu ligger sønderskudte. Det er endnu et argument for, at man skal kigge i retning af value-sektorer, som der er en god chance for, at endnu flere investorer vil rotere over imod, som samfundet normaliseres,” siger Frederik Romedahl.

Læs også: Nu skal aktieporteføljen indrettes mod ny value-rotation

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Frederik Romedahl Poulsen

Senioranalytiker i Nykredit Markets

Frederik har fokus på global makroøkonomi og politik, samt dets betydning for de finansielle markeder.

Relaterede Artikler

Aktier | 5 min

Det skal du være opmærksom på, hvis du vil handle aktier i sommeren

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at der særligt i år er flere faktorer, der kan bidrage til aktieudsving, siger chefporteføljeforvalter.
Rådgivning | 3 min

Tre gode råd: Sådan gør du dine investeringer sommerklar

Ferien er booket, og sommertøjet fundet frem, men har du også klædt dine investeringer på, så de kan klare sig selv i sommervarmen? Her kommer tre gode råd til at gøre dine investeringer og privatøkonomi sommerklar.
Aktier | 3 min

Nykredit skruer ned for renteudsat region

Chefstrateg Frederik Engholm ser en risiko for, at aktierne i Emerging Markets atter kan komme i (rente)modvind. Nykredit skruer derfor ned for aktierne i de nye markeder og op for de europæiske aktier.