Det skete i maj – det skal du holde øje med i juni

To-do list

Renteforhøjelser og amerikansk gældsloft satte sit præg på Investor Insights i maj måned. Men du også kunne blive klogere på beskatning af afkast og læse om alle de gode grunde til, at Aktiesparekontoen er så populær. Få overblikket her, og se, hvad du skal holde øje med i juni.

Maj måned blev skudt i gang med renemøde hos Fed, der som ventet mundede ud i endnu en rentestigning på 0,25 procentpoint. Dog blev der blødt betydeligt op for signalerne, og renteforhøjelser skal ikke længere tages for givet, lød det fra senioranalytiker Frederik Romedahl i denne artikel Federal Reserve: Renteforhøjelser skal ikke længere tages for givet (nykredit.dk). Ugen efter fulgte ECB – også som ventet - trop med at hæve renten tilsvarende. Det kunne man læse i denne artikel ECB hæver renten med 25 basispunkter (nykredit.dk).

Trods stigende renter fortsatte den amerikanske jobfest, kunne vi fortælle i denne artikel Den amerikanske jobfest fortsætter – men pilen peger nedad (nykredit.dk). Om det fortsat er tilfældet bliver vi klogere på 2. juni, hvor der kommer nye jobtal fra USA. Følg med her på Investor Insights.

Vi bliver i USA hvor en aftale om en suspendering af gældsloftet frem til 1. januar 2025 netop er stemt igennem i Repræsentanternes Hus. Aftalen skal dog også til afstemning i Senatet, før den kan gøres til lov. I denne podcast fra 26. maj analyserede chefanalytiker Frederik Engholm situationen omkring gældsloftet og implikationerne for dig som investor, og vendte også blikket mod den økonomiske situation i Europa. Lyt med her USA spiller Chicken Game med verdensøkonomien (nykreditinvest.dk)

Aktiesparekontoen er populær, og det er der ifølge formueekspert Jeanette Kølbek gode grunde til. I denne artikel fra 4. maj gennemgik Jeanette Kølbek alt, hvad der er værd at vide om Aktiesparekontoen. Læs eller genlæs Værd at vide om Aktiesparekontoen (nykredit.dk).

En af de store fordele ved Aktiesparekontoen er de attraktive skatteregler, og hvis du trænger til en generel genopfriskning af skattereglerne for afkast af frie midler, kan du med fordel læse denne artikel Sådan bliver dine investeringer beskattet (nykreditinvest.dk).

Bæredygtighed er et væsentligt strategisk fokusområde for Nykredit, og trods skærpede krav har alle Nykredits fonde, der i forvejen var svanemærkede, kunnet bevare certificeringen. Der er ovenikøbet kommet flere til, således at banken nu i alt kan tilbyde 15 svanemærkede fonde.

Det skal du holde øje med i juni

  • Amerikansk jobrapport den 2. juni
  • Fed-møde den 14. Juni
  • ECB-møde den 15. Juni

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Investering | 3 min

Styrket investeringsunivers i net- og mobilbanken

Er du investeringskunde i Nykredit? Så kan du se frem til en forbedret brugeroplevelse i net- og mobilbanken. 13. marts lancerer vi nemlig de næste i rækken af tiltag, der skal løfte og styrke vores investeringsunivers. Og der er meget mere på vej.
Investeringsmarkeder | 2 min

Stigende oliepriser – vil det påvirke markedet?

Konflikten i Mellemøsten er med Israels angreb på Irans ambassade i Damaskus og Irans gengældelsesangreb mod Israel eskaleret de seneste uger. Eskaleringen har medført stigende oliepriser, men spørgsmålet er, om de stiger til et niveau, hvor det vil påvirke den globale økonomi.
Inspiration | 4 min

Gavekonto – en fordelagtig opsparingsmulighed

Gavekonto er en fordelagtig opsparingsmulighed for de fleste – særligt for dem, som allerede har indbetalt maksimum på en børneopsparing. Nu kan alle kunder i Nykredit oprette en Gavekonto.