Her er de tilskud og fradrag, du kan få, når du energirenoverer

Inden du starter med at skifte vinduer, oliefyr eller isolering kan det betale sig at undersøge, hvilke tilskud og fradrag, du måske kan få, når du energirenoverer din bolig. Se oversigten her.

Planlægger du at gøre din bolig mere klimavenlig og fx skifte til en mere miljørigtig varmeform eller øge mængden af isolering, så huset holder bedre på varmen, så tjek på forhånd, om du kan få tilskud eller fradrag for arbejdet. Der kan nemlig være mange penge at spare.

Tilskud fra energiselskaberne

Energiselskaberne er forpligtet til at sørge for, at vi i Danmark bliver bedre til at spare på energien. Det kalder de Energiselskabernes Energispareindsats. Selskaberne har derfor en interesse i, at du skifter dit gamle olie- eller naturgasfyr ud med en mere miljøvenlig varmeform. Det er til din fordel, for det betyder, at energiselskaberne yder tilskud til rådgivning, renovering eller udskiftning af varmeform. Du skal selv undersøge hos energiselskaberne, hvor meget du kan få. Vær opmærksom på, at ordningen udløber i 2020.

Sådan får du tilskud fra et energiselskab

1. Ansøg

2. Indgå aftale

3. Udfør

4. Færdigmeld

5. Indberet

Læs mere hos SparEnergi.dk (nyt vindue)

Få tilskud til håndværkeren

Du kan bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til energirenoveringer fra i skat. Du skal selv huske at indberette fradraget via Skats TastSelv-service. Der er forskellige regler for, hvornår arbejdet skal være udført og regningerne betalt, så husk at orientere dig på Skats hjemmeside (nyt vindue).

Du kan godt bruge begge ordninger samtidig, så du fx både får tilskud til en varmepumpe og også kan bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdslønnen fra i skat, når den skal installeres.

Andre tilskud

Der kan i perioder være andre landsdækkende eller lokale tilskud. Spørg din kommune eller energiselskab om mulighederne.

Vil du vide mere om mulighederne for energirenovering i din bolig eller snakke med en rådgiver om finansiering af din energirenovering, så klik videre nedenfor.