Vores familie flytter til udlandet

Flytter du og din familie til udlandet i forbindelse med udstationering eller midlertidigt udlandsophold, er der flere forhold, I skal være opmærksomme på. Vi hjælper jer med at skabe et overblik.

Det er en stor beslutning at rykke familien til udlandet, men med Nykredit Bank kan du tage noget af den danske tryghed med, når du flytter familien til udlandet. 

I Nykredit International sidder vores rådgivere og specialister klar til at vejlede og rådgive dig, der flytter til udlandet. Dog er det ikke i alle lande, at Nykredit kan være din bankforretning, finansierings- eller investeringspartner. Derfor er det en god idé at kontakte Nykredit International, inden du rejser til udlandet.

En gennemgang af dit engagement inden udrejse er vigtigt, så vi har mulighed for at rådgive dig på bedst mulig vis, inden du tager afsted – og imens du opholder dig i dit nye bopælsland.

Har du styr på forholdene vedr. din pension, når du rejser? Kommer der til at ske væsentlige ændringer på dit lån, mens du er udenlands som fx udløb af afdragsfrihed? Ved du, om du på lige fod kan investere og pleje din portefølje fra udlandet? Alle disse spørgsmål kan vi hjælpe dig med, så du har vished med dig på rejsen.

Godt at vide inden udrejse

Når du flytter fra Danmark, vil du i de fleste tilfælde forlade den danske sygesikring. I nogle tilfælde er det muligt at få sygesikringen med. Det kan du læse om her

I mange andre lande er sygesikring brugerbetalt. Derfor bør du undersøge, hvordan det forholder sig i det land, du flytter til.

Danmark har skatteaftaler med mange lande, så du ikke dobbeltbeskattes. Alt efter, hvor du flytter til, kan du være hel eller delvis skattepligtig i dit nye land. Nykredit kan ikke rådgive dig om skatteforhold i dit nye land. Her bør du som minimum kontakte skattevæsnet både i Danmark og dit nye land for at afklare forholdene.

Når du bor i udlandet, kan du ikke på samme måde som herhjemme drage nytte af dine pensionsindbetalinger. Hvis ikke du betaler skat herhjemme, får du heller ikke fradrag for de penge, du sætter ind på din pension. Alligevel skal du være opmærksom på beskatning ved udbetaling, så du undgår dobbeltbeskatning i udlandet.

Derudover kan du som udenlandsk bosiddende søge om PAL-fritagelse. PAL-fritagelse betyder, at du ikke beskattes af pensionsafkast. Du kan læse mere om PAL-fritagelse her. I Nykredit International har vi tilknyttede formuespecialister, der kan vejlede om pension.

Når du flytter, skal du være opmærksom på, at Nykredit vil bede dig fremsende dokumentation i forbindelse med dit nye bopælsforhold og residens. Læs mere om det her