Børnefamilier rykker ud af storbyerne
Flere børnefamilier rykker ud af de større byer, når familien forøges. Mød Pernille, der overvejer at flytte fra København til Køge og bliv klogere på, om det kan betale sig.

Sådan kommer du godt i gang
Nybagte familier køber hus uden for de større byer
Ifølge chefanalytiker og boligøkonom i Nykredit, Mira Lie Nielsen, vælger flere børnefamilier at flytte ud af byerne for at opfylde boligdrømmene.
"Vi ser en stigning i familier, der flytter ud af byerne. Mange kan ikke være med på de høje huspriser tæt på centrum i storbyerne, og derfor vælger man at flytte ud, fordi man får nogle aktuelle behov som for eksempel mere plads og en have, når familien forøges," forklarer hun.
Om huset i Køge bliver en realitet for Pernille, er endnu uvist, men husdrømmen er kommet for at blive, selvom hun stadig skal vænne sig til tanken.
"Jeg vidste, at det at få et barn ville komme til at ændre meget, men jeg havde aldrig troet, at vi skulle overveje et hus i Køge," siger Pernille og uddyber:
"Værdierne bliver anderledes, når der kommer en baby ind i billedet. Det er jo fantastisk, men også en smule overvældende," slutter hun.
Sådan sikrer I hinanden, når I får børn
Testamente
Pernille og Johan er ikke gift. Derfor har de lavet et testamente, hvor de begunstiger hinanden, hvis én af dem dør. Det betyder, at den tilbageværende forælder arver den del af formuen, som ikke er tvangsarv. Tvangsarven er 25% af den samlede formue.
Havde de ikke oprettet testamente, ville hele afdødes arv tilfalde barnet efter reglerne i Arveloven. De penge, som barnet arver, frigives først, når barnet fylder 18 år. Det kan sætte den tilbageværende forælder i en uheldig økonomisk situation.
Pension og livsforsikring
Pernille og Johan har ændret deres respektive pensionsordninger og livsforsikringer, så de begunstiger hinanden.
Ekspertens 5 gode råd
- Mira Lie Nielsen, chefanalytiker og boligøkonom i Nykredit




