Matias og Laura blev husejere som 22-årige: ”Nu kan vi begge dyrke vores hobbyer”

Matias og Laura var 22 år da de købte deres første hus sammen. De fandt drømmen i en 200 kvadratmeter istandsat villa med 200 kvadratmeter tilhørende garage centralt i Thy.

Mere plads til hobby og studier

”Jeg skal bare ud at makke i garagen – lave nogle biler, motorcykler eller en båd. Det kommer an på, hvad jeg har lyst til. Det er meget rart at have et sted, hvor man kan flygte lidt fra det hele. Og bare lave lidt sjov og spas.” 

Sådan lyder det fra Matias Thorning, da han står i den ca. 140 kvadratmeter store garage, som han er ved at sætte i stand. Derudover hører der også en mindre garage på knap 60 kvadratmeter til grunden. 

Da Matias kiggede på hus sammen med kæresten Laura Kragh Sørensen var det for ham helt afgørende at finde et hjem, der havde plads til, at han kunne dyrke sin passion for at ’makke med ting’. Også Laura havde nogle klare ønsker til deres første huskøb: 

For mig var det rigtig vigtigt med et kontor, hvor jeg kan fordybe mig i mine studier og have ro til det, mens Matias er i garagen. Det giver værdi for os, at vi begge to kan dyrke vores hobbyer hver for sig, men stadig være sammen i vores fælles hjem,” fortæller Laura fra sit skrivebord i det nyindrettede kontor. 

Nemt at sælge

Tidligere boede parret i en 60 kvadratmeter stor lejlighed centralt i Thy, og da de kiggede på hus, var de fortsat meget opmærksomme på beliggenheden. Laura er nemlig studerende, så hun skal nemt kunne komme til og fra studiet og samtidig være tæt på venner og familie. 

”Den centrale beliggenhed kombineret med den store garage gør også, at det er et ret unikt hus, så jeg tror ikke, at vi får nogle problemer med at sælge, når vi gerne vil det. På sigt vil vi nemlig gerne flytte på landet, så vi kan få endnu mere plads,” forklarer Laura med et smil. Til daglig læser hun til markedsføringsøkonom og arbejder deltid på McDonalds. Matias er uddannet industritekniker, men arbejder som servicetekniker på malkerobotter. 

Solen varmer vandet op

Laura og Matias valgte en villa, der ikke krævede en stor renovering inden indflytning på nær garagen. Det betød mere for dem at bruge penge på et hus, der var istandsat og hurtigere at flytte ind i. Udover nyt køkken, bad og vinduer har huset også installeret solceller på taget og en solvarmer til varmtvandsbeholderen. 

”Det betyder, at vi har et meget lavt varmeforbrug, fordi alt vores varme forbrugsvand bliver varmet op via solcellerne. Og vores strøm kommer også fra dem. Solcellerne var her i forvejen, så det er selvfølgelig en rigtig god besparelse på den post for os,” forklarer Matias i garagen. 

Vigtigt med plads til forbrug

Parret har betalt 1,8 mio. kr. for huset og for at få økonomien til at passe, mens Laura stadig studerer, fik de kyndig vejledning af deres bank inden købet. 

”Vi har brugt vores bankdame rigtig meget, og hun hjalp os med at få overblik over vores økonomi og de nye udgifter, der kommer, når vi går fra at bo til leje i en lejlighed til at eje et hus. Det har været en rigtig stor hjælp, og det har betydet, at vi ikke har fået nogle grimme overraskelser,” siger Matias. 

For at dele udgifterne til lånet mest lige valgte Matias og Laura et 30 års kreditforeningslån med to års afdragsfrihed. Når Laura er færdiguddannet og har fået fast job, betaler de banklånet ud og lægger så kreditforeningslånet om til 20 år. 

Det gav mest mening for os at gøre det på den måde. Så har vi lidt luft i økonomien, mens Laura læser, og vi kommer næsten til at betale det samme. Det synes vi, er mest fair, når det er et fælles projekt,” forklarer Matias. 

Klar til ny udfordring

Netop luft i pengepungen var en høj prioritet for parret, der var vant til et stort rådighedsbeløb, da de boede i lejlighed. 

”Vi har lånt, så meget vi kan samtidig med, at vi stadig kan rejse, spare op og have det sjovt i hverdagen. Det var meget vigtigt for os, for det giver også noget overskud og glæde,” siger Laura. 

Og selvom de også synes, at det er en ung alder at blive husejere i, er de ikke i tvivl om, at de har gjort det rigtige: 

”Vi var klar til, at der skete noget nyt, og vi savnede virkelig noget plads. Så vi har taget det som en udfordring, og vi er så glade for, at vi har gjort det,” slutter Laura med et smil. 

Mere om køb af bolig og energirenovering

Mark og Kathrine totalrenoverer en nedslidt villa i Malling

Mød Kathrine og Mark, som er i gang med at transformere et gammelt hus i Malling om til deres energioptimerede drømmehjem.
Sådan gjorde de

Hvad koster lån til ny bolig?

Få en vejledende beregning på, hvor meget et lån til ny bolig eller sommerhus koster. Du får finansieringsforslag på forskellige lånetyper, så kan du se, hvad der passer bedst til din økonomi.
Gå til beregneren

ForeningsFordele til dig

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Vi kalder det ForeningsFordele, og du kan læse mere om dem her.

Se alle foreningsfordele