Få mere tid i hverdagen

Vil du også spare tid på transport, administrativt bøvl, møder eller undgå forstyrrelser, så er du ikke alene. Derfor har vi sat jagten ind på den ekstra time, der kan give dig lidt mere luft i hverdagen. Læs med her og følg Nykredit ErhvervsBank på LinkedIn for tips og tricks, der kan give dig mere tid.

Ejerleder: Få mere tid til det, du brænder for

Du behøver ikke at lægge dit liv fuldstændig om for at få mere tid i hverdagen. Vil du gerne have mere tid, kan du starte i det små. Vi har opdelt tidsbesparende aktiviteter i tre niveauer:

  • Small: De lavthængende frugter, som er små nemme måder, du kan spare tid på i hverdagen. Det er workhacks, som ikke kræver meget andet end en smartphone.
  • Medium: Ændring i dine vaner, der kræver lidt mere energi og planlægning, men hvor du kan få et synligt resultat.
  • Large: Den store omvæltning, hvor du for alvor giver dit arbejdsliv en tur i maskinen med det mål at få skabt en mærkbar ændring og markant mere tid.
1

Small: Lavthængende frugter

Med din smartphone ved hånden er du allerede godt på vej til at kunne optimere dit arbejdsliv. De rigtige apps kan nemlig hjælpe dig med at effektivisere og bruge din tid mere optimalt, fx kan du få apps, der gør bilagshåndtering hurtigere, og apps der gør projektstyringen nemmere.

Læs artiklen: 5 apps, der kan spare dig tid

Men der er også en lang række workhacks, som kan spare dig tid i løbet af arbejdsdagen, fx ved kun at læse og besvare mails to gange om dagen eller ved at gøre din transporttid til arbejdstid – også selvom du sidder i en bil.

2

Medium: Ændring i dine vaner

Selvom effektiv billagshåndtering via en app kan give dig en målbar tidsbesparelse, skal der typisk mere til end simple workhacks for at få en tidsbesparelse, du kan mærke. Her kan du arbejde med processerne i din virksomhed og analysere på mulighederne for at optimere. Det kan fx være, at du selv er blevet en flaskehals, fordi både store og små beslutninger skal forbi dig. Det kan spare både dig og virksomheden tid ved at lægge noget af beslutningsansvaret længere ud i linjen og sikre, at der er tydelige mandater, så dine medarbejdere ikke altid skal spørger dig eller en leder for at kunne træffe en beslutning.

Se flere tips til at optimere processer

Det kan også være, at I i virksomheden skal se på jeres mødekultur og tage nogle drastiske ændringer i forhold til frekvens, forberedelse og struktur på møderne. Måske skal I have mødefri dage? For møder er en tidsrøver, og det kræver en fælles indsats i virksomheden at ændre mødekulturen.

Få flere tips til effektive møder

3

Large: Den store omvæltning

Går du efter markante resultater i forhold til dit tidsforbrug, skal du typisk foretage markante ændringer. Måske er det nu, din virksomhed skal få etableret en bestyrelse, eller måske er det tiden til at ansætte en daglig leder, der kan tage over på mange af dine opgaver, så du kan koncentrere sig om de store linjer og om udviklingen af virksomheden. Det kan være nu, du skal tage virksomhedens forretningsmodel op til revision og finde ud af, om der er områder eller processer, der er unødigt komplicerede, som tager tid fra både dig og dit team.

Se mere om, hvordan du kan udvikle din virksomhed

Det kan også være, du er klar til simpelthen at sælge virksomheden eller overdrage den til næste generation og starte et helt nyt kaptitel i dit liv. Valget er dit, men du kan altid kontakte en rådgiver for at diskutere de økonomiske og forretningsmæssige konsekvenser af dine beslutninger.

Har du besøgt Nykredit ErhvervsBank på LinkedIn?

På Nykredit Erhvervsbanks LinkedIn-side får du indsigter, inspiration og gode råd til din virksomhed.

møde_hænder.png

Hvad ville du bruge en ekstra time på?

Hvis du kunne frigive en ekstra time i døgnet, hvad ville du så bruge den på?