Et kig i rente-krystalkuglen

Hver uge opdaterer Jeppe Borre, chefanalytiker i Totalkredit, den aktuelle renteprognose med sit bud på, hvordan renterne kommer til at udvikle sig det kommende år.

Du kan altid finde en aktuel renteprognose på nykredit.dk, og Jeppe Borre, chefanalytiker i Totalkredit, er manden, der kigger i krystalkuglen.

”Lige nu forventer vi svagt stigende renter over det kommende års tid med en tyk streg under svag. Når det er sagt, så vidner historikken om, at det kan gå meget anderledes for sig, end hvad prognoserne tilsiger”, siger Jeppe Borre om prognosen netop nu.

Vi så de første lån med negativ rente tilbage i 2015, og i dag har op mod 30 procent af de virksomhedslån, der er udstedt i Nykredit/Totalkredit, en negativ rente.

Jeppe Borre, chefanalytiker i Totalkredit.

Fra minus til plus

Selvom der kun er tale om en svag stigning, betyder det alligevel en særlig ændring for de mange, der i dag har et F1- eller F3-lån. Her går renten nemlig fra minusrente til plus over det kommende år, og det markerer et opgør med den negative rente, der har ellers har været en del af rentebilledet de seneste tre år.

”Vi så de første lån med negativ rente tilbage i 2015, og i dag har op mod 30 procent af de virksomhedslån, der er udstedt i Nykredit/Totalkredit, en negativ rente. Der er derfor mange, der i flere år har haft en negativ rente, som skal til at betale renter igen”, siger Jeppe Borre.

Disse faktorer påvirker renterne

Når prognosen skal justeres, ser Jeppe Borre i høj grad mod udlandet for at vurdere, hvad der kan påvirke renterne.

”Vi går et spændende efterår i møde, hvor global handelspolitik og italienske budgetforhandlinger kommer til at præge markederne. Renteudviklingen for danske realkreditlån har det seneste år været præget markant af Trump, handelspolitik og Italien. Og det er blot få faktorer ud af en længere stribe, hvor også centralbankpolitik tiltrækker sig konstant opmærksomhed, når vi taler renter”, forklarer Jeppe Borre.

Vi forventer svagt stigende renter, men der er samtidig en konstant uro under overfladen, hvilket gør, at det kan ende med at gå anderledes.

Jeppe Borre, chefanalytiker i Totalkredit.

Sådan bruger du prognosen

Du kan bruge prognosen til at se tendenser i renteudviklingen og være på forkant med de bevægelser, der er i markedet. Jeppe Borre slår dog fast, at forventninger er en ting, og virkeligheden kan og vil ofte vise sig helt anderledes.

”I øjeblikket er der ekstremt gunstige muligheder for at sikre en lav rente. Som ejerleder bør du derfor se indad og forholde dig til, hvordan virksomheden er stillet, hvis renterne stiger. Vil du blive entydigt negativt påvirket på ydelse og likviditet, kan det være en god ide at vælge en fast rente. Er du rustet, hvis renterne stiger hurtigere og mere markant end ventet, kan du med fordel holde øje med de korte renter”, siger Jeppe Borre, og afslutter:

”Vi forventer svagt stigende renter, men der er samtidig en konstant uro under overfladen, hvilket gør, at det kan ende med at gå anderledes”.

 

Se den aktuelle renteprognose her

 

Relaterede Artikler

ErhvervsKroner

ErhvervsKroner er en fordelsmodel, der giver erhvervskunder rabat på det beløb, de betaler for deres realkreditlån i Nykredit.

Nyt realkreditlån

Benyt Nykredits realkreditlån beregner til at beregne et nyt realkreditlån til virksomheden.

Ejerledere

Nykredit tager temperaturen på over 1000 danske ejerledere og sætter fokus på relevante problemstillinger og temaer.