Nykredit finansierer HEARTLANDs enorme solcellepark

Solcelleanlæg med vindmølle i baggrunden

Endnu et grønt mastodont-projekt kommer til verden med grøn byggefinansiering fra Nykredit i ryggen. Nordeuropas største solcellepark er netop nu ved at blive opført i Vestjylland.

Det er ikke bare Danmarks største solcellepark, som Anders Holch Povlsens holdingselskab HEARTLAND er ved at opføre ved Bur i Vestjylland. Det er Nordeuropas største. Nykredit står for den samlede finansiering og kan endda tilbyde grøn byggefinansiering.

”Det betyder meget for os at kunne bakke op om et bæredygtigt projekt af denne størrelse. Vi ser en øget interesse for grøn finansiering og er stolte af at kunne tilbyde grønne finansieringsmuligheder til projekter som dette,” siger Henrik Damsgaard, der er regionsdirektør i Nykredit.

Et økologisk frirum

Den store solcellepark kommer til at bestå af intet mindre end 500.000 solcellepaneler. Mellem panelerne vil et tæppe af økologisk kløvergræs bølge og give ro og plads til både insekter og dyreliv. Jorden, hvor parken ligger, har tidligere været brugt til konventionel landbrugsdrift, men den lægges om til økologisk drift, og der vil ikke blive brugt pesticider på det store areal.

Parken bliver den første solcellepark, der kan føre strømmen direkte ud i højspændingsnettet, og allerede inden parken er i drift, er størstedelen af den grønne strøm solgt til både BESTSELLER, Normal og Nemlig.com.

Det betyder meget for os at kunne bakke op om et bæredygtigt projekt af denne størrelse. Vi ser en øget interesse for grøn finansiering og er stolte af at kunne tilbyde grønne finansieringsmuligheder til projekter som dette.

Henrik Damsgaard, regionsdirektør i Nykredit

Udvider rammerne for grøn finansiering

Finansieringen af HEARTLAND-projektet er et eksempel på, at vi har udvidet rammerne for, hvad vi kan finansiere grønt i Nykredit Bank og Nykredit Realkredit. I november 2020 lancerede vi et nyt Green Bond Framework. Konkret betyder det, at vi har gjort det muligt at flere tiltag, der understøtter en bæredygtig og grøn udvikling, kan finansieres grønt.

Under frameworket har Nykredit nu mulighed for at finansiere energivenlige ejendomme, større energirenoveringer, vedvarende energi som solcelleanlæg og vindmøller, forsynings- og elnet, elbiler, bæredygtigt land- og skovbrug samt investeringer i klimatilpasninger.

Ambitionen med det nye Green Bond Framework er at udbrede udbuddet af grønne finansieringsløsninger til flere kunder for på den måde at understøtte den grønne omstilling yderligere.

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Nykredit tilbyder erhvervskunder adgang til nyt ESG-værktøj

Er du erhvervskunde i Nykredit, kan du nu glæde dig over at få adgang til endnu et ESG-værktøj, der kan hjælpe din virksomhed med den grønne omstilling.
Erhverv | 2 min

Niels Hedermann: Vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris

Mælkeproducent Niels Hedermann bliver kaldt et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Nu har han vundet Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris.
Erhverv | 3 min

Sådan kan du som selvstændig optimere pensionsopsparingen

Knap 200.000 danskere arbejder i egen virksomhed som selvstændige, og mange driver deres virksomhed som en personligt ejet virksomhed med brug af den såkaldte virksomhedsskatteordning. Er du er en af dem, så har du en rigtig god mulighed for at optimere din pensionsopsparing.