Nykredits andelsboliglån er bedst i test

Forbrugerrådet Tænk har testet en række andelsboliglån, og Nykredits andelsboliglån får stemplet ”bedst i test”.

Nykredits andelsboliglån har i en netop offentliggjort sammenligning fået stemplet ”bedst i test”. Det skyldes blandt andet de gennemsigtige, ens priser på andelsboliglånet, og at etableringsomkostningerne ligger omkring 2.000 kroner lavere end gennemsnittet for pengeinstitutterne i testen. Lånet skiller sig desuden ud ved ikke at have et spænd i laveste og højeste ÅOP (årlige omkostninger i procent): Som boligejer i Nykredit BoligBank får du dit lån til en lav pris - uden forhandling. 

Forudsætningen for at få et af de attraktive andelsboliglån er, at du har en NemKonto hos Nykredit og har et andelsboliglån på over 500.000 kr. 

Læs mere om Nykredits andelsboliglån

Hvad er et andelsboliglån?

Du kan bruge et andelsboliglån til køb eller ombygning af en andelsbolig. Lånet er et traditionelt banklån med en variabel attraktiv rente til dig, der ønsker at afvikle på gælden. Når du løbende afdrager på gælden, beskytter du samtidigt friværdien i boligen. Ønsker du en mere fleksibel finansiering, kan du overveje en Friværdikonto.

En andelsbolig kan være et billigt alternativ til en ejerbolig, men prisen for en andelsbolig i storbyerne kan alligevel løbe op i flere millioner kroner. Du kan derfor få brug for et lån - uanset om du skal låne 500.000 kroner eller et par millioner. Men du kan ikke finansiere andelsboligen med et realkreditlån, som du kan med en ejerbolig. Derfor findes der særlige andelsboliglån.

Beregn, hvad et lån til andelsboligen koster

Hvad betyder ordene

ÅOP
ÅOP er forkortelsen for årlige omkostninger i procent. Du kan sammenligne ÅOP på forskellige lån for at få et mere retvisende indtryk af udgifterne end ved blot at se på fx renten. Et lån kan se billigt ud, hvis renten er forholdsvis lav, men hvis der er et højt stiftelsesgebyr på lånet og høje, løbende gebyrer, bliver ÅOPen høj. 

 

Friværdikonto
FriværdiKonto er en kassekredit med sikkerhed i din bolig, hvor du kun betaler rente af det beløb, du trækker - dog betaler du en løbende provision af kredittens størrelse. 
Læs mere om FriværdiKonto

22 år og egen andelsbolig: Det giver tryghed

At købe egen andelsbolig har givet Magnus Søndergaard en helt særlig følelse af ejerskab og stolthed. For ham var en andel det rigtige valg, da han flyttede hjemmefra, fordi det giver ham tryghed og samtidig er en økonomisk investering.
Læs mere her