Energipriserne stiger – sådan skærer du ned på elregningen

Hvid bolig i mørket med lys i vinduerne

Du kan godt forberede dig på, at din elregning i 2022 bliver højere end sidste år. Der er dog ting, du selv kan gøre for at minimere den – både små hverdagsjusteringer og nogle mere gennemgribende.

Det er sikkert ikke gået din næse forbi. Elpriserne er steget voldsomt den sidste tid, og det går selvfølgelig ud over din privatøkonomi. Årsagen er de stigende energipriser, som primært bunder i, at prisen på fossil naturgas er skudt i vejret. Desværre forventes elpriserne fortsat at stige frem mod slutningen af 2022.

Der er dog ting, du selv kan gøre for at spare på elregningen – uden at skulle pakke dig selv ind i vintertøj eller stille fjernsynet i kælderen:

  1. Skift eludbyder
    På elpriser.dk kan du få et overblik over elselskabers priser og produkter. Hvis du vælger et introduktionstilbud, skal du bl.a. være opmærksom på evt. bindingsperioder samt hvilke priser, der gælder, efter tilbuddet ophører.
  2. Sluk lyset
    Husk at slukke lys, TV og radio, når du ikke bruger dem. Sluk desuden for apparater, der står på standby.
  3. Læg låg på
    Læg låg på gryderne, når du laver mad, og kog kun det vand, du skal bruge.
  4. Vask dig rigere
    Fyld vaskemaskinen helt op, vask ved lavere temperaturer, og drop tørretumbleren.
  5. Skift til LED
    LED-pærer bruger mindre strøm end fx halogenpærer.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Energirenovér din bolig

Der kan også være mange penge at spare på elregningen, hvis du energirenoverer din bolig. Vi har samlet gode råd til dig om energirenovering her, så du kan blive inspireret til at springe ud i en grønnere hverdag og læse om, hvad helt almindelige danskere har gjort for at minimere elregningen. Fx har Mikkel fra Stenløse halveret energiudgifterne ved at give familiens 60’er-villa en overhaling med bl.a. efterisolering, solceller og varmepumpe.

Hvis du beslutter dig for at energirenovere, kan du som kunde i Nykredit få et Grønt BoligLån med en rente på 0 % eller 1 % og et lånebeløb op til 500.000 kr. Det er bare én af dine fordele som kunde i en foreningsejet bank.

Læs mere om Grønt BoligLån

Prøv energiberegneren

Energiberegneren giver dig et overblik over, hvilke forbedringer dit hus kan gennemgå for at blive mere grønt og samtidigt give besparelser i dit varmeregnskab. Indtast din adresse i beregneren og se, hvor du kan spare penge ved at energirenovere.

Prøv energiberegneren

Relaterede Artikler

Bolig | 4 min

Tusindvis af boligejere har fået forkert skatterabat

Flere end 75.000 boligejere har fået tildelt en forkert skatterabat og er derfor blevet opkrævet for lidt i boligskat. Se, hvordan du skal forholde dig, hvis du er en af dem.
Bolig | 3 min

Sommerhus: Hvor meget kan du købe for?

For mange af os er sommerhusferier en del af vores barndomsminder. Det er ikke så sært, for i alt ligger der ca. 220.000 sommerhuse spredt langs kysterne i Danmark. Drømmer du om et sommerhus, så læs med og få et bud på, hvor meget du kan købe for.
Privatøkonomi | 3 min

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.