Nykredit lancerer tre nye svanemærkede fonde

Som den første danske forvalter lancerer Nykredit Invest tre balancerede fonde, der alle er certificeret med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket.

Nykredit kunne i 2018 lancere den første danskforvaltede aktiefond med Svanemærket, og nu er Nykredit Invest klar med endnu en Svanemærket Danmarkspremiere: Nemlig tre nye balancerede fonde – kaldet Balance Bæredygtig – der er de første dansk forvaltede fonde af sin slags.

De tre fonde investerer i både aktier, obligationer og alternative investeringer som infrastruktur og private equity, og fondene findes i tre forskellige risikoniveauer, der kan matche den risiko, du som kunde er tryg ved at tage.

Flere bæredygtige muligheder på hylderne

Fondene lanceres som et led i Nykredits ambitioner om at gøre det lettere for danskerne at træffe bæredygtige valg, for præcis som når du fx energirenoverer din bolig eller vælger en elbil, kan du også gøre en aktiv forskel for samfundet, når du investerer din opsparing.

”Nykredit er ejet af en forening, og derfor er det vigtigt for os at bidrage til den verden, vi er en del af, bl.a. ved at gøre det nemmere for vores kunder at træffe bæredygtige valg. Vi ved, at vores kunder er meget optaget af den bæredygtige dagsorden fx når de investerer, og derfor er vi rigtig glade for, at de nu får endnu flere muligheder for netop det,” siger Peter Kjærgaard, der er chef for Nykredit Wealth Management.

Webinar om bæredygtig investering

Se med og få eksperternes bedste råd til, hvordan du kan investere, så det kommer både dig og samfundet til gode. 

Webinar: Kom i gang med at investere bæredygtigt

Nordens største udvalg af svanemærkede investeringsfonde

Udover de tre nye fonde er fem af Nykredits eksisterende fonde også blevet certificeret med Svanemærket, så i alt 14 fonde nu har opnået det officielle nordiske miljømærke. Det gør dermed Nykredit til den forvalter i Norden, der har flest svanemærkede fonde.

”Det helt centrale ved en svanemærket investering er, at der er en uafhængig tredjepart, som tjekker, at vi opfylder en lang række krav til bæredygtighed, når vi investerer på vegne af vores kunder,” fortæller Søren Larsen, der er chef for ESG i Nykredit og overordnet ansvarlig for den måde, Nykredit arbejder med bæredygtighed på i sine investeringer.

25 obligatoriske krav til investeringerne

For at en fond kan blive svanemærket, skal den leve op til 25 obligatoriske krav, der bl.a. omfatter krav til, hvad fonden IKKE må investere i. Det betyder eksempelvis, at fondene skal udelukke virksomheder, der ikke følger internationale normer og konventioner ift. bl.a. menneskerettigheder, grov korruption og grove miljøovertrædelser, ligesom fondene heller ikke må investere i virksomheder, hvor mere end 5% af omsætningen kommer fra våben, tobak, atomkraft og fossile brændstoffer.

Derudover er der en række krav til, hvordan man udvælger de selskaber og obligationer, som er med i en svanemærket fond. Blandt andet skal mindst halvdelen af fondens investeringer være i virksomheder, der har en stærk bæredygtighedsprofil, som påvirker, hvordan virksomheden gebærder sig ift. miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

Alle de tre nye fonde er ifølge EU’s nye kategorier for bæredygtighed såkaldte artikel 8 fonde, hvilket betyder, at bæredygtighed bliver inddraget i selve investeringsprocessen, og at de virksomheder, som fondene investerer i, bliver analyseret ud fra et bredt bæredygtighedsperspektiv.

Vil du høre mere om dine bæredygtige investeringsmuligheder, eller har du spørgsmål, så udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

ForeningsFordel til dig som Nykredit-kunde

Fordi Nykredit sammen med vores kunder vil bidrage til et grønnere Danmark, giver vi eksempelvis tilskud til grønne bolig- og billån. På samme måde sparer du handelsgebyret – den såkaldte kurtage – når du investerer i vores svanemærkede fonde. Kurtage-rabatten er en af de mange ForeningsFordele, du får, når du er kunde i Nykredit.

Læs mere om hvad du får, når du investerer i svanemærkede fonde

Svanemærkede fonde hos Nykredit

  • Nykredits fond Bæredygtige Aktier blev i 2018 som den første danskforvaltede investeringsfond certificeret med Svanemærket.
  • Bæredygtige Aktier er en ren aktiefond, som investerer i 40–70 aktier, hvor hver enkelt aktie er nøje udvalgt på baggrund af selskabets potentiale, risiko og bæredygtighed.
  • Nykredit har løbende lanceret nye fonde – inkl. tre Sparindex-fonde – og er i dag den forvalter i Norden, der har flest svanemærkede fonde.
  • De tre nyeste, svanemærkede Nykredit-fonde – kaldet Balance Bæredygtig – er lanceret i august 2021. Der er tale om blandede fonde bestående af både aktier, obligationer og alternativer, og fondene kommer i tre forskellige risikoniveauer.

Læs mere: Forstå hvad det betyder, når du investerer svanemærket.

Relaterede Artikler

Aktier | 3 min

Hvad sker der, hvis Rusland invaderer Ukraine?

Selv om de fleste geopolitiske eksperter vurderer, at Rusland i højere grad vil markere end invadere, så kan en russisk invasion ikke udelukkes. Skulle det ske, kan det skabe uro på markederne, som dog ventes at blæse relativt hurtigt over.
Aktier | 8 min

Sådan vurderer Nykredit de forskellige aktiesektorer primo 2022

Er din portefølje klar til et nyt år, eller skal der justeres, så dine investeringer er rustet mod alt fra et rekordhøjt smittetryk til renteforhøjelser og (mere) genåbningsvækst? Nykredits senioranalytiker løfter sløret for Nykredits nyeste sektorstrategi.
Aktier | 4 min

Hvordan tegner 2022 for årets C25-stjerner?

Særligt to sektorer har medvirket til at trække C25-indekset op i 2021 efter en hård start på året. Men hvordan tegner 2022? Det giver Nykredits chefporteføljeforvalter, Hans Kjær, sin vurdering af.