Det kommer valget i Italien til at betyde

Valg i Italien

Nykredits chefstrateg Frederik Engholm kommer med sine forudsigelser af det italienske valg, der finder sted på søndag den 25. september. Her står Italiens yderste højrefløj til at vinde valget. Men på en række afgørende punkter synes kursen ikke så slem som under tidligere populistregeringer.

Italien afholder parlamentsvalg på søndag. Et valg, der med meget stort sikkerhed, sender regeringsmagten længere mod højre end den har været det siden Mussolinis tid, og et valg, der sikrer Italien sin første kvindelige premierminister i Giorgia Meloni. Meget entydige meningsmålinger betyder, at udfaldet bør være indregnet i markederne, som allerede (sammen med ECB’s stramninger) har sendt italienske rentespænd markant ud. Vi venter en længere periode med høje spænd og forøgede udsving, men i sidste ende kan en række snærende bånd binde den nye regering til en politisk-økonomisk kurs, som ikke bliver så slem som frygtet.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Inspiration | 4 min

Gavekonto – en fordelagtig opsparingsmulighed

Gavekonto er en fordelagtig opsparingsmulighed for de fleste – særligt for dem, som allerede har indbetalt maksimum på en børneopsparing. Nu kan alle kunder i Nykredit oprette en Gavekonto.
Inspiration | 4 min

Konfirmation – her er den bedste gave, du kan gi’

Konfirmation er lig med fest og gaver til den unge - ofte også pengegaver. Formueekspert Jeanette Kølbek giver gode råd om pengegaver, opsparing og investering – og et tip til den bedste gave, du kan give din konfirmand.
Inspiration | 2 min

Nykredit er (stadig) danmarksmestre i Private Banking

Nykredit Private Banking vinder prisen Best Domestic Private Bank in Denmark 2024 ved finansmagasinet Euromoney ’s årlige prisuddeling, og er samtidig for sjette år i træk blandt vinderne til WealthBriefing Awards.