*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investeringsmarkeder | 2 min

USA: Federal Reserve skruer ned for lempelsesintentioner

Den amerikanske centralbank holder renten i ro, men skruer op for inflationsskønnet, og dermed ned for lempelsesintentionerne.

Nykredit

Onsdagens møde i Federal Reserve bød, som ventet, ikke på renteændringer. Den beslutning var der ingen tvivl om, og derfor var det igen centralbankens tolkning af de seneste inflationstal, samt de opdaterede prognoser, der var i fokus.

”Centralbankdirektør Jerome Powell fremstod overordnet set tilfreds med den inflationsudvikling, vi har set siden mødet i maj. Det fremstår dog lige så klart fra onsdagens pressekonference, at vejen mod 2% inflationsmålsætningen fortsat er lang, og derfor forlænges rentetoppen, indtil Fed har fået ”more good data”, siger chefstrateg Frederik Engholm.

Det giver sig også udslag i en udskudt start på lempelsesforløbet, og signaler om kun én rentenedsættelse i år. Til gengæld “indhentes” lidt af lempelsen i 2025, hvor forventningen går fra en lempelse på i alt 75bp til 100bp i 2025, men altså fra et højere udgangspunkt i rente. Og i 2026 forventes Fed nu at lempe mere, og det betyder, at man samlet set slutter 2026 samme sted.

”Samlet set er Fed fortsat i venteposition - og det har den også råd til. For selvom den er klar til at reagere, hvis arbejdsløshedsraten stiger mere end ventet, er der intet, der tyder på, det bliver nødvendigt foreløbigt. Derfor kræves et hastigere fald i inflationen, eller forværring af de indikatorer, som er drivende for inflationen. Men der er ingen tvivl om, at inflationsdynamikken i de næste par måneder vil være særligt afgørende, hvis Federal Reserve skal sænke renterne i 3. Kvartal fremfor at vente til allersidst på året”, siger Frederik Engholm.

Markedet reagerede med at sende renterne en smule op. 2- og 10-årige renter steg hhv. 7bp og 5bp, men endte stadig nede for dagen ovenpå det store fald, vi så i kølvandet på de amerikanske inflationstal tidligere på dagen onsdag, der viste et større fald end ventet. Sandsynligheden for en rentenedsættelse i september ligger nu en smule over 50%.  

 

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
12. July, 2024

Inflationen i USA falder mere end ventet

Amerikansk inflation faldt i juni til 3%, og også for kerneinflationen peger pilen den rigtige vej, nemlig nedad. Det er dermed endnu en god nyhed for dem, der går og håber på lavere renter, da det isoleret set øger den amerikanske centralbanks muligheder for at sætte renten ned.
Artikel Investeringsmarkeder
9. July, 2024

Frankrig: Politisk usikkerhed efter mudret valgsejr til centrum-venstrepartierne

Som ventet gav valgresultatet intet klart flertal i Nationalforsamlingen, men strategien med at ”inddæmme” højrefløjen må siges at være lykkedes over forventning. Regeringsforhandlingerne bliver dog svære, og en ny regering er således næppe lige om hjørnet.
Artikel Investeringsmarkeder
8. July, 2024

USA: Lavere job- og lønvækst understøtter rentenedsættelser til efteråret

Jobvæksten falder i juni til 206.000, mens maj måneds tal nedrevideres stort til 218.000. Dagens tal rykker ikke på Federal Reserves kurs, men understøtter forventningen om rentelempelser til efteråret.