Forældrekøb kan give stabile rammer

Nogle forældre vælger at investere i et forældrekøb. Det kan være en måde at give sine børn stabile rammer under studietiden.

Når der er børn i familien, begynder overvejelserne før eller siden at kredse om den tid, når de unge flytter hjemmefra. Her tænker man på, hvad man som forældre kan gøre for at give dem en god start på det næste kapitel i deres liv.

Hvordan skal forældrekøbet finansieres?

  • Nogle forældre sparer op helt fra start for at kunne hjælpe børnene videre, den dag de skal flytte hjemmefra. Den opsparing kan fx være med til at finansiere udbetalingen til en lejlighed. Andre vælger at låne i friværdien i egen bolig.
  • For nogle forældre er det vigtigt, at de unge selv er med til at købe lejligheden. Derfor vælger de, at de unge også selv skal spare op og lægge en del af udbetalingen. Det kan give en større følelse af ansvar over for boligen, når man selv har skudt penge i den.

Hvad er et forældrekøb?

Leje- eller ejerlejlighed?

Skal barnet overtage forældrekøbet?

Hvor meget kan du købe bolig for?

Bolig- og fordelsberegnere

Kom godt videre

Fire gode råd til forældrekøb

Der er rift om de små lejligheder i de store studiebyer, og det er ikke altid nemt at finde en bolig, der er til at betale på SU. Mange forældre vælger derfor at give en hjælpende hånd i form af et forældrekøb.
Læs mere

Du skal finansiere et forældrekøb

Når børnene når alderen, hvor de skal til at flytte hjemmefra, er der flere ting, man bør overveje som forældre. Blandt andet kan forældrekøb være en mulighed.
Læs mere om forældrekøb

Hvad koster lån til ny bolig?

Få en vejledende beregning på, hvor meget et lån til ny bolig eller sommerhus koster. Du får finansieringsforslag på forskellige lånetyper, så kan du se, hvad der passer bedst til din økonomi.
Gå til beregneren