På vej på pension

Hvilket liv drømmer du om at leve, når du går på pension? Og ved du, om økonomien rækker? Få gode råd til, hvordan du får råd til det liv, du ønsker, når du stopper med at arbejde.

Får du råd til dine drømme på pension?

Tilværelsen som pensionist er for de fleste lig med mere fritid og frihed. Men overgangen fra en fast månedsløn til et liv, hvor det i høj grad er udbetalingen af din opsparing, der bestemmer levestandarden, kræver dog planlægning. Vi ved, vi burde gøre det, men vi får sjældent planlagt vores tredje alder.

Det var en brat opvågning, da Jette fik tjekket sin pensionsopsparing og fandt ud af, at hun ikke havde råd til at leve det liv, hun drømte om, når hun en dag skulle på pension.

Men efter Jette havde talt med en rådgiver og fået overblik over økonomien, fandt hun ud af, at hendes situation slet ikke var så håbløs, som hun lige troede. 

Det skal du være opmærksom på

Hvad skal du overveje hvornår

Hvor du er i livet, har stor betydning for, hvilke overvejelser du skal gøre om din pension. Vi har lavet en guide til, hvad du skal overveje hvornår. Se guide til pension

Disse begreber skal du kende

Hvad er forskellen på Ratepension, Livslang Pension og Aldersopsparing? Hvordan med beskatningen? Få overblik over de vigtigste begreber, og bliv klogere på, hvilken pensionsordning der er den rette for dig. 

Læs om pensionsbegreberne

Har du overblik over økonomien på pension?

Sparer jeg nok op, har jeg råd til at blive boende i min bolig, når jeg går på pension og har vi råd til at hjælpe vores børn med forældrekøb?

Læs mere om pension og opsparing

Kom godt videre

Pensions-ordbog: Disse begreber skal du kende

Hvad er forskellen på Ratepension, Livslang Pension og Aldersopsparing? Hvordan med beskatningen? Få overblik over de vigtigste begreber, og bliv klogere på, hvilken pensionsordning der er den rette for dig.
Gå til pensions-ordbogen

Pension – se mulighederne for at spare op til din pension her

Læs om pension og find den pensionsordning der passer til dig. Vi hjælper dig med at vælge den løsning, som passer bedst din økonomi og ønsker.
Læs mere om opsparingsmuligheder

Pension: Hvad skal du overveje hvornår?

Hvor du er i livet, har stor betydning for, hvilke overvejelser du skal gøre om din pension. Vi har lavet en guide til, hvad du skal overveje hvornår om pension.
Læs mere