Baby på budgettet: Få råd, selvom du er på SU
Kan man forene bleer, babymos og udgifter til et barn med et liv på SU? Ja, siger Simone Dusine Grundsø – og det har endda fordele. Læs, hvordan Simone og Mark får barn, budgetter og livet som studerende til at gå op i en højere enhed.

Budgetter og brugt babyudstyr
Overblik over økonomien spiller en stor rolle for Simone. Både de store og helt små udgifter er lagt i budgettet. Samtidig er hun meget bevidst om, hvad hun bruger sine penge på.
"Jeg havde læst, at man skulle regne med at bruge 100.000 kroner på udstyr, når man får et barn, men det gjorde vi slet ikke. Vi har ikke brugt mere end 10.000 kroner. Vi har købt meget brugt, arvet tøj og så valgt billigere løsninger," siger Simone og fortsætter:
"Vi ville gerne have børn, og så måtte vi passe økonomien ind efter det. Vi køber kun det nødvendige og sælger meget af det videre igen. Men jeg var overrasket over, at især madbudgettet steg. Vi bruger klart flere penge på mad nu."
Læs mere om, hvordan det at få et barn, påvirker din privatøkonomi
Klar til at kickstarte karrieren
At få børn tidligt kan ikke bare lade sig gøre på SU, det kan også give ro på familielivet, inden arbejdslivet for alvor begynder.
Parret venter barn nummer to til maj, og da Simone bliver færdig med sin uddannelse i januar 2018, kan barslen holdes på barselsdagpenge. Hun kan derfor begynde at søge job i ro og mag, inden barslen er helt overstået.
"Jeg ville gerne have barn nummer to, inden jeg skulle i gang med et job. Der er nok at se til med små børn, og det er egentligt rart at have haft tiden til at sætte sig ind i hverdagsrutinerne, inden et liv med lidt flere forpligtigelser på arbejdsmarkedet melder sig," sige Simone.
Simones 5 råd





Ekspertens råd
Formue- og boligøkonom i Nykredit, Mira Lie Nielsen, har især to råd til forældre på SU