Sådan bruger du NemID-nøgleapp

Bliv dus med NemID-nøgleappen. Se en trin-for-trin-guide, der viser, hvordan du bruger den.

Du kan bruge nøgleappen til fx at godkende køb, når du handler på nettet, og du kan bruge den til at logge ind på netbanken, borger.dk eller andre steder, der kræver login med NemID.

Her viser vi dig, hvordan du gør.

Ønsker du at bruge sms-kode, er der en guide til, hvordan du opretter og bruger koden her: Sådan bruger du sms-kode, når du handler på nettet

Hent appen

Start med at hente NemID-nøgleappen, hvis du ikke allerede har den på din telefon. Det gør du i App Store eller i Google Play

Appen kommer til at ligge på din telefon, men du kan bruge den, også selvom du skal logge ind eller godkende et køb på din computer. Du skal tænke på appen som en erstatning for dit fysiske nøglekort, som du også kan bruge, uafhængigt af om skal logge ind på en computer, bruger mobil eller tablet.

Sådan bruger du NemID-appen (første gang)

1. Log ind som du plejer med Bruger-id og din adgangskode og tryk "Næste".
2. Hvis du plejer at bruge det fysiske nøglekort, vil din skærm nu se sådan her ud, og så er det vigtigt, at du nu trykker på teksten ”Skift til nøgleapp”. Du skal ikke taste en talkode i feltet.
3. Har du netop trykket ”Skift til nøgleapp”, eller har du prøvet at logge ind med nøgleappen før, vil din skærm nu se sådan her ud, og så trykker du på ”Send”.
4. På din mobil vil der nu være en notifikation på din skærm , hvor der står ”Godkend med NemID” – den skal du trykke på (gælder også, hvis du sidder på en computer). Kan du ikke se notifikationen, skal du finde selve NemID-nøgleappen på din telefon og logge ind.
5. Log ind i NemID-nøgleappen med din selvvalgte kode. Hvis du har valgt, at du kan logge ind med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, kan du også gøre det.
6. Når du er logget ind, skal du godkende anmodningen. Du godkender ved at sætte fingeren på pilen til venstre for ”Godkend”, og derefter trækker du pilen hele vejen mod højre, indtil skærmen skifter, og der står ”Godkendelse modtaget”.
7. Er du ved at logge ind eller foretage køb på din computer, kan du nu lægge mobilen tilbage i lommen og vende blikket mod din computer igen. Her skulle du gerne kunne se, at du nu er logget ind, eller at dit køb er gået igennem.

Tillykke! Du har nu benyttet nøgleappen med succes!