Kontanter og valuta

Se dine muligheder her.

Har du brug for kontanter eller valuta?

Visa/Dankort
På Visa/Dankort kan du hæve op til:

  • 15.000 kr. i "Kontanten" over hele landet mellem kl. 9 og 18 på bankdage
  • 6.000 kr. pr. dag i øvrige tidsrum
  • 2.000 kr. pr. dag i alle andre pengeautomater i Danmark.


Visa Debit

På Visa Debit kan du hæve op til:

  • 9.900 kr. pr. dag i alle pengeautomater
  • 3.000 kr. pr. dag, hvis du er under 18 år.

​Grænserne gælder både for valuta og danske kroner.

Bemærk, at Nykredits pengeautomater er lukket hver nat fra kl. 03.00 til kl. 05.00, natten efter fredag og lørdag dog fra kl. 04.00 til kl. 06.00

Du kan hæve euro i Kontanten-pengeautomater, som ligger over hele landet.
Se valutakurs for EURO her.

Du kan hæve det beløb, der svarer til hævegrænserne i danske kroner. Se hævegrænserne her.

Se, hvor du kan hæve euro

Hæv valuta i udlandet
Du kan ikke længere bestille udenlandsk valuta til afhentning i dit Nykredit-center. I stedet anbefaler vi, at du bruger dit Visa- eller Mastercard-kort til at hæve udenlandsk valuta i pengeautomater i udlandet på attraktive vilkår. Se priser for serviceydelser her.

Hæv Euro i udvalgte hæveautomater i Danmark

Som kunde i Nykredit har du mulighed for at hæve Euro i flere hæveautomater rundt omkring i Danmark. Vi samarbejder med andre banker om Kontanten-hæveautomater, som du kan benytte. Du finder en oversigt over alle Kontanten-hæveautomater på nota.dk.

Brug dit kort som betalingsmiddel i udlandet
Vi anbefaler, at du medbringer mindst et internationalt betalingskort på din rejse, fx Visa/Dankort eller Mastercard. Læs mere her og se, hvilket kort der passser bedst til dig.

Du kan bestille og hente større kontantbeløb på følgende 8 centre:

Aalborg, Viborg, Aarhus, Horsens, Odense, Kolding, Roskilde og Lyngby. Find centrene her.

OBS: Du kan tidligst hente kontanterne fem dage efter, du har bestilt, og du kan ikke hente dem en helligdag eller weekend.

Hvorfor stiller vi så mange spørgsmål?
Vi ønsker at have et godt kendskab til alle vores kunder, og vi vil forstå de transaktioner, og finansielle ydelser kunderne efterspørger hos os. Vi håber derfor, at du vil medvirke til at besvare formålet med hævningen, samt de eventuelle opfølgende spørgsmål fra vores medarbejdere. Du kan i processen også blive bedt om, at dokumentere oprindelsen af kontanter – fx ved en slutseddel for salg af bil el.lign.

OBS! Det er vigtigt at slå fast, at vi som bank ikke er forpligtet til at tage imod dine kontanter, såfremt du fortryder og/eller ønsker at indsætte store beløb igen.
Et godt kendskab til hver enkel kunde vanskeliggør nemlig mulighederne for de få, der vil begå kriminalitet, og ligesom sikkerhedskontrollen i lufthavnen giver alle de rejsende en tryg rejse, så er det både nødvendigt og til alles bedste, at vi efterlever lovkravene om kendskab til vores kunder.

Bestil Kontanter

Du kan indsætte danske kroner i de fleste af vores Kontanten-pengeautomater. Se, hvor du finder nærmeste automat.

Hvorfor stiller vi så mange spørgsmål?
Vi ønsker at have et godt kendskab til alle vores kunder, og vi vil forstå de transaktioner, og finansielle ydelser kunderne efterspørger hos os. Vi håber derfor, at du vil medvirke til at besvare formålet med indbetalingen, samt de eventuelle opfølgende spørgsmål fra vores medarbejdere. Du kan i processen også blive bedt om, at dokumentere oprindelsen af kontanterne – fx ved en slutseddel for salg af bil el.lign.

OBS! Som bank er vi ikke forpligtet til at tage imod dine kontanter
Et godt kendskab til hver enkelt kunde vanskeliggør nemlig mulighederne for de få, der vil begå kriminalitet, og ligesom sikkerhedskontrollen i lufthavnen giver alle de rejsende en tryg rejse, så er det både nødvendigt og til alles bedste, at vi efterlever lovkravene om kendskab til vores kunder.

Nyttige links

Mastercard Gold

Med Mastercard Gold får du gode forsikringsdækninger, blandt andet rejseforsikring, som supplement til det blå EU-sygesikringskort.
Læs mere

Mastercard rejseforsikring: Når skaden er sket

Står du i en situation, hvor du gerne vil bruge din rejseforsikring på dit Mastercard, kan du her læse om, hvem du skal kontakte, alt efter hvilken skade der er sket.
Læs mere

Rejseforsikring

En Rejseforsikring dækker udgifter til behandling og hjemtransport, hvis du bliver syg på din ferie.
Læs mere