Kontanter og valuta

Har du brug for at hæve eller indsætte kontanter?

Nykredit har indgået et samarbejde, der betyder at Nykredits pengeautomater har skiftet navn til ”Kontanten”. Derfor kan du som kunde i Nykredit hæve penge i mere end 200 automater på samme vilkår, som hvis du hæver i en Nykredit automat. I langt de fleste af automaterne kan du også indbetale kontanter og få udbetalt euro.

Se kort over hæveautomater

Oftest stillede spørgsmål - kontanter og valuta

Her finder du en række svar på spørgsmål i forbindelse med hævning og indsættelse af kontanter i pengeautomater og centre. Finder du ikke det svar, du søger, så ring til vores kundeservice på 70109000, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hævning af kontanter

Visa/Dankort
På Visa/Dankort kan du hæve op til:

  • 15.000 kr. i "Kontanten" over hele landet mellem kl. 9 og 18 på bankdage
  • 6.000 kr. pr. dag i øvrige tidsrum
  • 2.000 kr. pr. dag i alle andre pengeautomater i Danmark.


Visa Debit

På Visa Debit kan du hæve op til:

  • 9.900 kr. pr. dag i alle pengeautomater
  • 3.000 kr. pr. dag, hvis du er under 18 år.

​Grænserne gælder både for valuta og danske kroner.

Bemærk, at Nykredits pengeautomater er lukket hver nat fra kl. 03.00 til kl. 05.00, natten efter fredag og lørdag dog fra kl. 04.00 til kl. 06.00

Du kan hæve euro i Kontanten-pengeautomater, som ligger over hele landet.
Se valutakurs for EURO her.

Du kan hæve det beløb, der svarer til hævegrænserne i danske kroner. Se hævegrænserne her.

Se, hvor du kan hæve euro

Det er gratis at hæve med VISA i Nykredits egne pengeautomater samt pengeautomater i Kontanten-samarbejdet. Du kan se alle pengeautomater her: Hæveautomat i nærheden.

Vær dog opmærksom på, at hvis du hæver penge med et Mastercard, bliver der trukket 2% af det hævede beløb eller minimum 50 kr.

Se alle priser og gebyrer på kort her: Prisliste for kort (privatkunder).

Du kan bestille og hente større kontantbeløb på følgende centre:

OBS: Du kan tidligst hente kontanterne fem dage efter, du har bestilt, og du kan ikke hente dem en helligdag eller weekend.

Hvorfor stiller vi så mange spørgsmål?
Vi ønsker at have et godt kendskab til alle vores kunder, og vi vil forstå de transaktioner, og finansielle ydelser kunderne efterspørger hos os. Vi håber derfor, at du vil medvirke til at besvare formålet med hævningen, samt de eventuelle opfølgende spørgsmål fra vores medarbejdere. Du kan i processen også blive bedt om, at dokumentere oprindelsen af kontanter – fx ved en slutseddel for salg af bil el.lign.

OBS! Det er vigtigt at slå fast, at vi som bank ikke er forpligtet til at tage imod dine kontanter, såfremt du fortryder og/eller ønsker at indsætte store beløb igen.
Et godt kendskab til hver enkel kunde vanskeliggør nemlig mulighederne for de få, der vil begå kriminalitet, og ligesom sikkerhedskontrollen i lufthavnen giver alle de rejsende en tryg rejse, så er det både nødvendigt og til alles bedste, at vi efterlever lovkravene om kendskab til vores kunder.

Bestil Kontanter

Nykredits egne pengeautomater er lukket hver nat fra kl. 03.00 til kl. 05.00, natten efter fredag og lørdag dog fra kl. 04.00 til kl. 06.00.

Derudover er der variende åbningstider på de forskellige pengeautomater, der er en del af Kontanten-samarbejdet mellem flere danske banker og sparekasser. Se alle automater her: Hæveautomat i nærheden - Nokas

Ja, du kan godt hæve kontanter i andre pengeautomater end Nykredits egne og dem fra Kontanten-samarbejdet.

Vær dog opmærksom på, at andre banker kan opkræve hævegebyrer ved ”fremmede” kort i deres automater.

 

Du finder her et overblik over de forskellige priser for serviceydelser på vores forskellige betalings- og hævekort.

Indsætte kontanter

Du kan let og hurtigt indbetale i de fleste af Kontanten-automaterne. Find din nærmeste Kontanten-automat på nokas.dk her. Hvis du vil være på den sikre side, anbefaler vi at ringe til den pågældende bank, der "ejer" automaten, for at høre om det er muligt at indsætte kontanter.

 

Der er p.t. ikke noget max for, hvor stort et beløb, du kan indsætte i en pengeautomat. Vær dog opmærksom på, at hvis du skal indsætte et større beløb, så kan du være nødsaget til at gøre det over flere dage, hvis automaten er fyldt.

Nej, man kan ikke indsætte Euro i hverken pengeautomater eller i Nykredit Centre.

 

Er du erhvervskunde, skal du have en aftale om indbetalingsservice for at indbetale mønter og sedler. Kontakt din rådgiver for mere information.

Udenlandsk valuta

Hæv valuta i udlandet
Du kan ikke længere bestille udenlandsk valuta til afhentning i dit Nykredit-center. I stedet anbefaler vi, at du bruger dit Visa- eller Mastercard-kort til at hæve udenlandsk valuta i pengeautomater i udlandet på attraktive vilkår. Se priser for serviceydelser her.

Hæv Euro i udvalgte hæveautomater i Danmark

Som kunde i Nykredit har du mulighed for at hæve Euro i flere hæveautomater rundt omkring i Danmark. Vi samarbejder med andre banker om Kontanten-hæveautomater, som du kan benytte. Du finder en oversigt over alle Kontanten-hæveautomater på nota.dk.

Omveksling af danske kontanter i udlandet

Det kan være svært at veksle danske kroner i udlandet. Vi anbefaler, at du veksler hjemmefra eller medbringer dit kort og hæver udenlandsk valuta på destinationen. 

Brug dit kort som betalingsmiddel i udlandet
Vi anbefaler, at du medbringer mindst et internationalt betalingskort på din rejse, fx Visa/Dankort eller Mastercard. Læs mere her og se, hvilket kort der passser bedst til dig.

Se den aktuelle kurs på Euro: Nykredits valutakurser for kontantvaluta

Fejl i ind-/udbetaling i Kontanten automat

Gør indsigelse

Fejl i udbetalt/indbetalt i andre automater

Gør indsigelse

Hævegrænser for kort

Se hævegrænsen for dit specifikke kort side 5 i prislisten nedenfor.

Se prisliste (PDF)