Nu bliver nethandel mere sikkert

Nye EU-regler gør det mere sikkert for dig at handle på nettet.

Når du handler på nettet, skal du fremover bruge NemID eller en kode, du selv opretter, når du skal godkende dine betalinger med kort. Det skyldes nye EU-sikkerhedskrav.

Vi anbefaler, at du bruger NemID-appen – så slipper du nemlig for både at oprette og huske endnu en kode. Du skal være opmærksom på, at du fra 28. december 2020 ikke længere kan bruge NemID-nøglekortet (papkortet) til at godkende dine kortbetalinger på nettet.

Ønsker du ikke at bruge NemID-appen?

Hvis du efter udgangen af december ikke ønsker at bruge NemID-appen til at godkende handler på nettet, kan du på denne side (nyt vindue) oprette en kode til dit betalingskort og godkende med dit NemID-nøglekort. Så kan du handle på nettet ved at bruge din personlige kode samt en engangskode, du får sendt på sms, hver gang du handler. Når kortet skal fornyes eller udskiftes, skal du tilmelde det nye kort, hvis du stadig ikke ønsker at godkende med NemID-appen.

Sådan godkender du en kortbetaling på nettet

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du godkender en betaling med NemID-appen eller med et personligt kodeord. Du kan også følge vores trin-for-trin-guide her:

EU-sikkerhedskravene er indført for at mindske risikoen for, at dine kortoplysninger bliver misbrugt, når du handler på nettet.

Mastercard, Visa og Dankort tilbyder løsninger til sikker nethandel. Løsningerne hedder ”Mastercard Identity Check”, ”Visa Secure” og ”Dankort Secured by Nets”, og det er dem, du vil støde på, når du handler i webbutikkerne. Webbutikkerne vil guide dig igennem din betaling som sædvanlig.

Har du ikke NemID?

Du skal være 15 år for at få NemID. Fra du fylder 13 år, kan vi i Nykredit give dig et Bank NemID. Dine forældre skal kontakte deres rådgiver via MitNykredit-netbanken eller ringe på 70 10 90 00, og så sørger vi for at oprette et Bank NemID til dig. Er du under 13 år, kan du, med den nye lovgivning, ikke selv handle på nettet, men må bede dine forældre om hjælp.

Vil du vide mere?

Her kan du finde mere information om løsningerne til sikker nethandel

Alle Nykredits betalingskort er tilmeldt de nye løsninger, og du skal derfor ikke gøre noget for at handle på nettet, så længe du godkender dine betalinger med NemID-appen (og indtil 28/12 2020 nøglekortet).

Har du spørgsmål til de nye betalingsregler ovenfor, er vi klar til at hjælpe.

Ring til os på: 70 10 90 00