Skift bank og spar penge

Hvis du overvejer at skifte bank, er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du finde gode råd og vejledning om at skifte bank og spare penge. Vi ved nemlig, at det kan være en rigtig god investering at skifte bank, hvis man ved, hvad man skal lede efter, og hvordan man gør. Vi har samlet de vigtigste tips, detaljer og ofte stillede spørgsmål om det at skifte bank. Hvis du alligevel ikke finder de svar, du søger, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice, som med glæde vil besvare dine spørgsmål.

Vi gør dit bankskifte nemt

Hos Nykredit er vi eksperter i bankskifte. Vi har hjulpet adskillige kunder med at skifte bank, så du kan trygt overlade processen til os. Vi ved nøjagtigt, hvad det kræver af dokumentation, godkendelser og anden formalia, og vi skal nok sørge for at rådgive dig på baggrund af dine private forhold og din økonomiske situation. Vi kan blandt andet hjælpe med at flytte dine BetalingsService-betalinger, give de offentlige myndigheder besked om dit bankskifte og tippe din arbejdsgiver om dine nye konti.

Bliv kontaktet

Dine bankbehov ved bankskifte

Start med at overveje, hvad du forventer af din bank. Banker yder ikke nødvendigvis de samme services, så der kan være forskel fra bank til bank. Har du fx behov for, at der er fysiske filialer til stede i dit nærområde, hvor du kan få personlig rådgivning ansigt til ansigt med en rådgiver, eller kan du klare alle dine bankaktiviteter via netbank?

Har du lån eller kassekredit? Har du brug for hjælp og rådgivning til at investere dine likvider? Hvad er dine behov ift. konti? Skal banken have lokale hæveautomater? Ved at stille dig selv disse spørgsmål, kommer du tættere på at finde den bank, der matcher dine behov.

Hos Nykredit har vi 41 lokale afdelinger på tværs af hele landet, hvor der er rig mulighed for at få personlige møder med kompetente rådgivere. Her kan du finde en liste over alle vores filialer.

Hvordan skifter man bank?

Når du har gjort dig de indledende overvejelser og er parat til at skifte bank, skal du kontakte den bank, du gerne vil benytte fremover. Banken vil som noget af det første bede om dine personlige oplysninger og andre nødvendige dokumenter, for at overholde lovgivningen om hvidvask og terrorfinansiering.

Herefter vil du blive bedt om at indlevere oversigter over dine konti, lån, depoter m.fl., så de bankaktiviteter du ønsker overflyttet, bliver flyttet korrekt.

Billede2.png

Sådan foregår processen, når du skifter bank til Nykredit

Vi ved, at det er vigtigt for dig, at dit bankskifte sker så hurtigt og enkelt, som muligt. Her kan du se, hvem der gør hvad – og hvornår:

 1. Du bliver oprettet som kunde, og vi drøfter, hvilke produkter og services, du har brug for.
 2. Vi opretter et netbankaftale og du modtager en kundeaftale i netbanken – den skal du underskrive.
 3. Ca. en uge efter underskrift modtager du dit nye kort og pinkode – kortet skal du aktivere.
 4. Når du har aktiveret dit kort, flytter du penge fra din tidligere bank over til din nye konto. Husk også at ændre kortoplysninger på dine abonnementer, i apps osv.
 5. Du modtager en overførselsanmodning fra os – den skal du underskrive.
 6. Når du har underskrevet overførselsanmodningen, overfører vi dine betalingsservice-aftaler fra din tidligere bank og beder banken om at flytte dine konti.
 7. Du får besked fra os, når alt er overført fra din tidligere bank. Et bankskifte tager typisk fire - seks uger.

Når du beslutter dig for at skifte bank, vil den rådgiver, du taler med, bede om den nødvendige dokumentation. Nedenfor har vi lavet en liste med de dokumenter, du får brug for at indlevere, når du skifter bank.

Nødvendig dokumentation for at skifte bank:

 • Oversigt over dine konti, herunder pensionskonti
 • Oversigt over lån, hvis du har gæld (restgæld, rente, løbetid og ydelse)
 • Billedlegitimation
 • Liste over faste månedlige overførsler til andre banker, fx betaling af husleje, fritidsaktiviteter, opsparing eller abonnementsbetalinger
 • Lønsedler fra de seneste 6 måneder
 • Seneste årsopgørelse fra SKAT (kan du finde i din skattemappe på www.skat.dk
 • Husk oversigt over dine værdipapirdepoter
 • Budget (banken kan hjælpe dig, hvis du ikke har lavet et budget)
 • Hvis I er flere kontohavere, skal alle kontohavere underskrive overførselsanmodningen i banken
 • Hvis du har givet andre fuldmagt til en af dine konti, bør du medbringe en kopi af fuldmagten, så der kan etableres en ny fuldmagt
 • Har du en boks i din gamle bank, skal du huske at tømme boksen og aflevere nøglen

Hvad koster det at skifte bank?

Som udgangspunkt koster det ikke noget at lukke almindelige indlånskonti, så længe du blot har haft dem i mere end 12 måneder. Det kan dog ske, at din gamle bank vil kræve gebyr, hvis du fx ønsker at flytte din pensionsopsparing eller ønsker at afvikle lån. Hertil er det også muligt, at din nye bank vil opkræve betaling for ydelser i forbindelse med overflytningen – fx oprettelse af lån, pensionsopsparinger, kassekreditter osv.

Hvor lang tid tager det at skifte bank?

Det er individuelt, hvor lang tid det tager at skifte bank. Det afhænger nemlig af, hvad det er for konti, du vil flytte. Når vi har al nødvendig dokumentation fra dig, så kan et simpelt bankskifte tage blot en uge. Hvis vi mangler dokumentation, eller det er et mere kompliceret bankskifte, så tager det typisk op til tre måneder, men i nogle tilfælde kan det tage længere tid.

Bliv kontaktet for at høre mere om at skifte bank