Restaurantkæden Bone’s: Når der er lockdown på menuen, skal der handles hurtigt for at overleve

Spareribs, salatbar og softice ad libitum førte sidste år til rekordhøj omsætning for Bone’s. Men så kom corona til Danmark. 25 restauranter måtte lukke, og likviditetspresset voksede gevaldigt for den landsdækkende grillrestaurant.
Administrerende direktør for Bone’s Jan Vinther Laursen valgte at lukke samtlige 25 restauranter – også før den officielle nedlukning – for at stoppe smittespredning og tage ansvar for gæster og ansatte.
"Vi er en kæde, der samler familier på tværs af generationer. Og vi valgte derfor også hurtigt at lukke vores restauranter og sende knap 1.000 medarbejdere hjem før den officielle lockdown".
En beslutning, som Jan Vinther Laursen forventer vil koste selskabet over 20 mio. kr. i år. Med 25 tomme restauranter og nul betalende gæster begyndte likviditetspresset at vokse dag for dag:
"Vi stod pludselig i en ny barsk hverdag. Fokus skiftede fra vækst og udvikling til ren overlevelse. På det tidspunkt arbejdede vi nok 20 timer i døgnet for at finde løsninger, der kunne reducere vores omkostninger og sikre Bone’s fremtid. Her var Nykredit en fantastisk medspiller. På rekordtid fik vi tilført en god portion likviditet og udvidet vores kreditrammer. På den måde fik vi i ejerkredsen nu den nødvendige ro til at sætte alt ind på at sikre driften og lægge en plan for, hvordan vi skulle prøve at komme videre uden at kende fremtiden".
I sådan en alvorlig situation som vores er det helt afgørende at have en bankforbindelse, der har indsigt i vores virksomhed og økonomi og kan handle hurtigt på vores vegne, fortæller Jan, der langsomt begynder at drømme om og planlægge fremtiden for Bone’s i takt med, at restauranterne atter kan byde sultne gæster velkommen:
"Vi har åbnet igen for gæster – og det er vi utrolig glade for. Det er det, vi står op for hver dag, men vi skal bruge noget tid på at lande igen – også økonomisk".