Top 10: Her er boligejernes grønne ønskeliste

Nye vinduer står øverst på boligejernes grønne ønskeliste. Det viser ny opgørelse fra Nykredit. Se hele listen her.

Funklende nye energivenlige ruder. Det er det, der står øverst på ønskelisten, når boligejerne går i gang med at energirenovere deres hjem. Vi vil kolde stuer og høje varmeregninger til livs, og første skridt på vejen er for de fleste en udskiftning af vinduer og døre. Det viser en opgørelse fra Nykredit over de energirenoveringer, der bliver udført med et Grønt BoligLån i ryggen.

Huse med de bedste energimærkninger er kendetegnet ved at være godt isoleret og have helt tætte vinduer og døre

Bo Halm Andersen, energikonsulent i NRGi Rådgivning

Vinduer er en god investering

Med nye vinduer og døre får du et varmere og mere energioptimeret hjem. Men udskiftningen af gamle vinduer kan også være med til at trække boligens energimærke op, og det kan derfor være en god investering, hvis du skal sælge huset på et senere tidspunkt.

Per vælger energivenlige vinduer og døre til sit rækkehus

”Huse med de bedste energimærkninger er kendetegnet ved at være godt isoleret og have helt tætte vinduer og døre. Derudover vil de nye materialer også øge salgsværdien. En velisoleret bolig har også et lavere energiforbrug og er derfor billigere at bo i,” siger energikonsulent i NRGi Bo Halm Andersen.

Og også isolering af tag, gulve og ydervægge bliver prioriteret højt blandt Nykredits kunder. Alle tre isoleringstyper ligger i top 10 over de energiprojekter, vi vælger at finansiere med et Grønt BoligLån.

Inspiration: Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Boligejernes grønne ønskeliste – top 10

(artikel fortsætter efter faktaboksen)

1. Udskiftning af vinduer

2. Udskiftning af yderdøre

3. Installation af varmepumpe

4. Isolering af tag

5. Udskiftning af oliefyr

6. Isolering af gulv

7. Isolering af ydervægge

8. Installation af solfangere og solceller

9. Installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg

10. Isolering og udskiftning af tekniske installationer

Vi udskifter de gamle varmekilder

Installation af varmepumpe og udskiftning af oliefyr ligger på henholdsvis tredje- og femtepladsen. Og selvom installationen er dyr, kan der være mange penge at hente på varmeregningen.

”En udskiftning til et mere energieffektivt varmesystem er det miljørigtige valg, og det er også positivt i forhold til energimærket. Selvom udskiftningen af varmekilden kan være en omkostningstung affære, har det et stort besparelsespotentiale på den lange bane,” siger Bo Halm Andersen.

Tjek selv: Energiberegner for dit hus – hvad kan du forbedre?

Ladestander til elbil

De fleste grønne boliglån går til energioptimeringer i boligen, men flere har også benyttet chance for at få installeret en laderstander til elbil, der dog endnu ikke har ramt top 10-listen.

I Nykredit er andelen af grønne billån steget, og har man købt en el- eller en plugin-hybridbil, er et naturligt næste skridt at få etableret en ladestander hjemme.

Ladestandere til elbiler er på listen over godkendte projekter, der kan finansieres billigt med et Grønt BoligLån.

Få grønne tips og tricks til inspiration

Her finder du inspiration fra nykredit-kunder, som har valgt en grønnere løsning i deres hjem. Du finder også nyttig viden om mange forskellige energirenoveringer.
Se de grønne tips og tricks

Et grønnere Danmark

Det skal være nemmere at være grøn end at være ligeglad. Derfor tilbyder vi lån og løsninger til dig, der ønsker at bo, køre, renovere, investere og drive virksomhed på en bæredygtig måde.
Se grønne tiltag

Tip os om dit renoveringsprojekt

Vil du dele din egen historie med os eller har du et tip til renovering, som skal komme andre til gode? Så hører vi meget gerne fra dig.
Tip os her