Nykredit sænker den negative rente på indlån

Nationalbanken har sænket rentesatserne pr. 1. oktober 2021. Bl.a. derfor sænker Nykredit også rentesatsen på tværs af udvalgte indlånskonti over for vores privatkunder. For erhvervskunder fjernes beløbsgrænsen for, hvornår der skal betales negativ rente, og renten sænkes.

Som kunde i Nykredit har man i nogen tid betalt negativ rente for at have væsentlige kontantbeløb stående på sine konti. Den 1. oktober 2021 sænkede Nationalbanken rentesatserne for sine kunder med 0,10 procentpoint. Bl.a. derfor sænker Nykredit også renterne yderligere.

Det betyder, at følgende ændringer træder i kraft:

  • For privatkunder sænkes den negative rentesats fra -0,60% til -0,70%. Det gælder fortsat, at privatkunder kan have op til 100.000 kr. stående til 0% i rente om året på tværs af udvalgte indlånskonti. Ændringen træder i kraft d. 5. november 2021.
  • For erhvervskunder sænkes renten til –1%, og der betales negativ rente af hele indeståendet på en erhvervskonto, dermed forsvinder beløbsgrænsen. Ændringen træder i kraft fra 1. januar 2022.

Hvis du er berørt af ændringerne, er du velkommen til at kontakte os for rådgivning om, hvordan du kan placere dine kontanter bedst muligt i tråd med dine ønsker og behov.

Læs mere om, hvilke konti der påvirkes af negativ rente og indgår i opgørelsen af samlet indeståender her.

Få mere ud af din opsparing

Hvordan passer du bedst på din opsparing, når renterne er lave eller negative? Og hvornår betaler du negativ rente af dine penge? Læs med her, og bliv klogere på dine muligheder.
Se gode råd om opsparing

Tre faldgruber du bør undgå i din investeringsstrategi

Hvis du overvejer at investere nogle af dine kontanter, kan du med fordel læse med her.
Tre klassiske investor-fejl

Kan det betale sig at afdrage, når renterne er så lave?

Det spørgsmål er der mange boligejere, der stiller sig selv i øjeblikket. Derfor har vi bedt formueekspert i Nykredit, Camilla Schjølin Poulsen, give lidt gode råd til overvejelserne.
Få ekspertens gode råd