Boligkøb i udlandet – trin for trin

Mand og kvinde ved computer

Vil du gerne have en bolig i udlandet, men er du i tvivl om, hvor du skal starte, og hvordan du kommer i mål? Her finder du vores trin for trin-guide, der tager dig igennem processen fra start til slut.

Vi har stor erfaring med det spanske og franske boligmarked. Nedenfor kan du se, hvordan du kommer gennem låneprocessen for henholdsvis køb af ny bolig og friværdibelåning i udlandet.

 

Nykredit International hjælper dig under hele processen ved køb af bolig i Frankrig eller Spanien. Hvis du allerede er godkendt til at købe ejendom i Spanien, tager låneprocessen 6-8 uger, fra ejendommen er vurderet. Det er derfor vigtigt, at du aftaler en overtagelsesdato, der ligger tilstrækkelig langt ude i fremtiden, når du indgår købsaftalen eller reservationskontrakten.

  1. Kontakt os om finansiering: Så ved du, hvad din udenlandske bolig må koste. Kontakt os.
  2. Boligjagt: Vil du have hjælp til boligjagten? Kontakt os, hvis du vil benytte vores netværk og kendskab til danske mæglere i Frankrig og Spanien.
  3. Købsaftale: Købsaftalen underskrives typisk hos ejendomsmægleren, og det er normalt, at du deponerer 10% af købsprisen. Du skal ofte underskrive en reservationsaftale, inden der bliver skrevet købsaftale. Her deponerer du 6.000 euro. Vær opmærksom på, at hvis handlen ikke gennemføres, fordi du ikke ønsker ejendommen, vil du miste de 6.000 euro.
  4. Lånetilbud: Nu starter låneprocessen sammen med Nykredit. Før vi kan give dig et lånetilbud, skal den udenlandske ejendom vurderes af en lokal valuar udpeget af Nykredit.
  5. Accept: Vi skal have det underskrevne lånetilbud senest 11 dage inden notarmødet.
  6. Udbetaling: Lånet udbetales, 8 børsdage før du overtager ejendommen.
  7. Notarmøde: På mødet gennemføres handlen, og du underskriver skøde og pantebrev.

Det skal du være opmærksom på:

I Frankrig: På grund af regler om forbrugerbeskyttelse skal der gå mindst 12 dage fra lånetilbuddet er udstedt, før du må acceptere det. Når du har accepteret lånetilbuddet, skal du sende det til Nykredit International i København.

I Spanien: Se vores liste over de forhold, du skal være opmærksom på i forbindelse med ejendomshandel i Spanien. Se listen her.

De fleste spanske og franske banker har ikke tradition for at yde friværdibelåning, men her kan Nykredit International hjælpe. Processen tager i gennemsnit 1½ - 2 måneder fra start til slut.

  1. Kreditvurdering: Ved en kreditvurdering finder vi ud af, hvor meget du kan låne. Ud fra dine behov aftaler vi lån og løbetid.
  2. Lånetilbud: En lokal valuar, der er udpeget af Nykredit, vurderer ejendommen. Herefter modtager du et lånetilbud.
  3. Accept: Når du har accepteret lånetilbuddet, skal du sende det underskrevne lånetilbud til Nykredit International i København.
  4. Underskrift: Notaren udsteder et pantebrev, som du kan underskrive ved personligt fremmøde eller fuldmagt til din advokat.
  5. Udbetaling: Du vil modtage låneprovenuet efter notarmødet.

Det skal du være opmærksom på i Frankrig:

På grund af regler om forbrugerbeskyttelse skal der gå mindst 12 dage fra lånetilbuddet er udstedt, før du må acceptere det. Når du har accepteret lånetilbuddet, skal du sende det til Nykredit International i København.

Det skal du være opmærksom på i Spanien:

På grund af regler om forbrugerbeskyttelse, kan man maksimalt belåne sin eksisterende ejendom med 60%. Belåningsværdien beregnes ud fra den vurderingsværdi, som valuaren udpeget af Nykredit fastsætter.

Bliv klogere på boligkøb i udlandet

Hvad koster det?

Regn på, hvad det vil koste dig at låne penge til en bolig i udlandet. Har du allerede en bolig i udlandet, kan du også se, hvad det koster at låne i friværdien.

Når du flytter til udlandet

At flytte til udlandet er en stor beslutning. Uanset om det er for en kortere eller længere periode, er der flere forhold, du skal være opmærksom på, når du rykker teltpælene op og flytter uden for Danmarks grænser.

International BoligNyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende nyheder om køb af bolig i udlandet og boligprisudviklingen i Frankrig og Spanien.