Nykredit støtter grøn omstilling med ny renterabat til den almene sektor

Det kan godt betale sig at være kunde i et foreningsejet Nykredit. En ny renterabat gør det billigere at finansiere energirenoveringer og grønt nybyggeri i den almene sektor.

Vidste du, at 40 procent af det samlede danske energiforbrug kommer fra boliger? Og at hver femte dansker bor i en almen bolig? Derfor spiller energirenoveringer af almene boliger samt opførelse af nye, almene boligbyggerier en vigtig rolle i nedbringelsen af Danmarks samlede CO2-udledning.

Nykredit vil gerne være på forkant med den grønne omstilling og kan nu give en renterabat til kunder i den almene sektor, som energirenoverer eller bygger nyt. Rabatten lyder på 0,15 procentpoint til nybyggeri og på 0,30 procentpoint til energirenoveringer, der lever op til kravene for grøn finansiering. Målet med rabatten er at gøre det endnu mere attraktivt at vælge grønt.

Foreningsejerskab gør rabatten mulig

Tiltaget er støttet af tilskud fra Forenet Kredit, som er den forening af kunder, der ejer Nykredit. Foreningsejerskabet gør det muligt at tilbyde kunderne en række ForeningsFordele, som kunderne kan få ved at være kunde i en foreningsejet bank og realkreditinstitut.

Forenet Kredit har tidligere givet et grønt tilskud på 200 mio. kr., som er blevet brugt til at gøre det nemmere og billigere for Nykredits kunder at træffe grønne valg. Pengene er bl.a. brugt til at give kunderne billigere lån til el-biler og grønne boliglån. Derudover har Totalkredit med tilskuddet i ryggen også givet kunder 10.000 kr. i tilskud til at få skiftet oliefyret ud med mere miljøvenlige løsninger.

Det er foreløbigt muligt at få renterabatten indtil udgangen af 2022.

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Nykredit klar til at hjælpe kunderne med at overtage deres statslige coronalån

Den 1. april står en række virksomheder over for at skulle betale udskudt moms og A-skat tilbage til staten. Det kan være en udfordrende situation oven på flere perioder med restriktioner, og derfor er Nykredit klar til at drøfte muligheden for at overtage de statslige coronalån fra kunderne.
Erhverv | 3 min

Forenet Kredit: Ambitiøst grønt landbrugsinitiativ skal hjælpe landmænd med grøn omstilling

Med støtte fra Forenet Kredit – hovedejer i Nykredit – kan alle landmænd i Danmark fra næste år få adgang til et nyt digitalt redskab, som skal sætte turbo på klimaomstillingen. Samtidig tilbydes tusindvis af landmænd og landbrugs-studerende fra næste år en helt ny klimauddannelse. Initiativerne skal gøre det lettere for landmænd at vælge grønne løsninger.
Erhverv | 3 min

Nykredit finansierer HEARTLANDs enorme solcellepark

Endnu et grønt mastodont-projekt kommer til verden med grøn byggefinansiering fra Nykredit i ryggen. Nordeuropas største solcellepark er netop nu ved at blive opført i Vestjylland.