Finansier dit solcelleanlæg med et realkreditlån

I Nykredit ønsker vi at gøre det attraktivt for dig at energioptimere din erhvervsejendom ved hjælp af solceller. Derfor har du mulighed for at medfinansiere solcelleanlæg med et realkreditlån.

Solceller på tag i Odense

I Odense har man flere steder etableret solcelleanlæg på toppen af ejendomme.

Hvornår er realkreditfinansiering af solcelleanlæg relevant?

Når du vil energioptimere din erhvervsejendom, så kan realkreditfinansering af et nyt solcelleanlæg være en god idé - særligt når:

  • virksomheden ønsker at reducere sine udgifter til strøm
  • solcelleanlægget har en produktionskapacitet på/over 50 kW og koster mindst 400.000 kr.
  • virksomheden ønsker fokus på at bidrage til den grønne omstilling.

Ved at udnytte eksisterende tag- og jordarealer til et solcelleanlæg kan I blive selvforsynende med strøm og få en lavere elregning med mulighed for salg af overskydende strømproduktion.

Kontakt din erhvervsrådgiver for at få mere at vide.

Om realkreditlån til medfinansiering af solcelleanlæg

  • Det er ikke en ny låntype, men en ny måde at vurdere erhvervsejendomme med solceller på.
  • Solceller kan medfinansieres af de samme låntyper som erhvervsejendomme.
  • Lånegrænserne er de samme som for erhvervsejendomme.
  • Realkreditfinansiering af solceller tilbydes til alle de typer erhvervsejendomme, vi i dag tilbyder belåning i.

Kontakt din rådgiver

Er du interesseret i at vide mere om realkreditfinansiering af solcelleanlæg? Så kontakt din erhvervsrådgiver i netbanken.

Du kan også blive kontaktet ved at udfylde denne formular.

Bliv kontaktet om realkreditfinansiering af solcelleanlæg

Mest stillede spørgsmål

Realkredit er ikke altid den mest relevante løsning. Men når erhvervsvirksomheden kan opfylde de generelle krav til realkreditfinansiering, og solcelleanlægget desuden har har en anlægspris og produktionskapacitet af en vis størrelse, kan det være relevant og attraktivt for virksomheden. Realkreditfinansiering er som udgangspunkt særligt relevant for erhvervskunder, der anskaffer sig et større solcelleanlæg. Et alternativ til realkreditfinansiering kan være at få solcellerne finansieret via leasing eller anden bankfinansiering.

Det er værdien af den strøm, som anlægget kan producere, der ligger til grund for ejendommens samlede vurdering. Derfor har prisen kun noget at sige ift., hvor stort et beløb der skal lånes.

Det, som ikke kan medfinansieres via realkredit, kan finansieres på anden vis, fx via banklån, driftskredit eller egenkapital.

Det betyder, at mindst 15% af den strøm, som solcelleanlægget genererer, skal bruges til bygningen – herunder til drift af bygningen (fx lys i loftet) og strøm til det inventar og de maskiner, der bruges i bygningen.

Flere grønne tiltag til erhvervsejendomme

Grønt Byggelån til nybyggeri og energirenovering

Få attraktiv mellemfinansiering med et Grønt Byggelån, når du bygger nye, energivenlige ejendomme, almene boliger, energirenoverer eller opfører et vedvarende energianlæg.

Beregn nyt realkreditlån til virksomhed

Beregn, hvad det vil koste at få et nyt realkreditlån til din virksomhed.

Nykredit's green bonds

Nykredit is committed to support our customers in making sustainable choices. Nearly 40% of total energy consumption stems from buildings. On this basis, Nykredit has since May 2019 issued green mortgage bonds aimed at making it more attractive to finance energy-efficient buildings.