Spar gebyret på udtagning af landbrugsjord

Mejetærsker høster

Som landmand kan du både hjælpe miljøet på vej og spare sagsgebyret, når du indgår en ansøgningsproces om jordfordeling og jordudtagning af lavtliggende lavbundsjord. Et tilskud fra Forenet Kredit gør det muligt, at du kan spare op til 15.000 kroner, hvis du er kunde i Nykredit.

Jordudtagning er en af de mest effektive måder at reducere CO2 i landbruget, og et tilskud fra Forenet Kredit gør nu processen billigere.

”Nykredit er ejet af en forening af kunder, Forenet Kredit. Derfor vil vi i Nykredit gerne gøre noget særligt for den verden, vi er en del af. Det kan vi bedst muligt gøre ved at gøre det billigere og nemmere for vores kunder at træffe grønne valg,” siger koncerndirektør i Nykredit Tonny Thierry Andersen om baggrunden for det nye tiltag.

Samtidig gør tilskuddet fra Forenet Kredit det også muligt at forlænge Grøn Maskinfinansierin til udgangen af 2022.

Spar 15.000 kroner

Det er en større proces at lave jordfordeling, og det er ikke uden omkostninger.

Når du som landmand skal have lavet jordfordeling på grund af lavbundsjord, kræver det, at der tages stilling til ændrede værdi- og kapitalforhold, dokumenter med driftsændringen, pant i nyt areal og frigivelse af dele af eller hele erstatningssummen. Det koster ca. 15.000 kr. i gebyr til Nykredit, og det er det gebyr, du nu sparer, da gebyret bliver dækket ved hjælp af tilskuddet fra Forenet Kredit.

Jordudtagning hjælper miljøet

Ifølge Klimarådet er jordudtagning af kulstofrig jord det tiltag inden for landbruget, som kan give det største potentiale for at nedbringe CO2 frem mod 2030. Men som landmand mister du dyrkbare arealer ved jordudtagning og dermed indtægtsmuligheder.

”Nykredit vil være en aktiv medspiller i forbindelse med jordudtagning og jordfordeling i landbruget. Vi indgår i sagerne, fordi jordudtag og jordfordeling kan betyde, at pantet bag vores lån kan ændre værdi. Nykredit er den største udlåner til landbruget, og vi ved, at landbruget gerne vil den grønne udvikling. Derfor vil vi gerne gøre vores for at hjælpe landbruget i en grønnere retning,” siger Tonny Thierry Andersen.

Ringe i vandet

Tilskuddet fra Forenet Kredit er et af en række grønne tiltag, der gør det billigere og nemmere for kunder i Nykredit at træffe grønne valg. Forenet Kredit har givet Nykredit-koncernen et grønt tilskud på 200 mio. kr., og de grønne tiltag spreder sig som ringe i vandet.

Pengene er bl.a. brugt til at give landbrugskunder billig finansiering af bæredygtige maskiner og udstyr og til at give privatkunder billigere lån til el-biler og grønne boliglån. Tilskuddet til jordudtagning er det seneste grønne tiltag.

”Forenet Kredit vil som ejer gerne være til gavn for kunderne i Nykredit og Totalkredit. Vi har grønne ambitioner, og derfor har vi givet Nykredit-koncernen et grønt tilskud på 200 mio. kr. Jeg er glad for, at tilskuddet nu også gør det muligt, at Nykredit kan give landbruget en rabat på gebyret ved jordudtagning og jordfordeling,” siger Louise Mogensen, direktør i Forenet Kredit.

Relaterede Artikler

Landbrug | 3 min

Hvidkilde Gods er klar til flere grønne investeringer

Driftsdirektøren på det fynske gods kom hjem fra klimadag med mange gode input til ESG-tiltag på marker og i skov og boligudlejning.
Landbrug | 3 min

Skovrejsning gør en forskel – også på dit klimaregnskab

I dette forår er Nyskovfonden for alvor kommet i jorden – 17 nye skovarealer fordelt over hele landet har slået rødder.
Landbrug | 3 min

Beregn dit klimaaftryk med ESGreen Tool

Digitalt værktøj fra SEGES gør det nemt: beregn bedriftens aftryk på klimaet og se, hvor du kan opnå gevinst.