Planlægger du overdragelse af fast ejendom?

Facaden af en Lieberhaverbolig

Vurderingsstyrelsen har nu meldt de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 ud, og skattechef Christian Stricker giver i den forbindelse gode råd til dig, der planlægger overdragelse af fast ejendom.

De nye, foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 er landet, og hvis du ikke allerede har været inde og tjekke vurderingen for din ejendom, kan du se den ved at indtaste din adresse her.

Den foreløbige vurdering for 2022 skal benyttes ved beregningen af din boligbeskatning i 2024. Den konkrete skat, som skal betales i løbet af 2024, vil fremgå af den forskudsregistreringen for 2024, som udsendes af Skattestyrelsen i løbet af november. Det er også muligt at se en foreløbig beregning af boligskatten i 2024 her.

”På den korte bane vil overgangen til de nye skatteregler for langt de fleste medføre en lavere boligskat. Hvis din foreløbige beregning derimod viser, at du skal stige i boligskat, så skal du være opmærksom på, at den foreløbige beregning ikke tager højde for, om der skal indrømmes en rabat,” siger Christian Stricker.

Den foreløbige ejendomsvurdering har dog ingen betydning, hvis man planlægger familieoverdragelse af fast ejendom til et familiemedlem, siger Christian Stricker:

”Det er vores erfaring, at mange overvejer at overdrage fast ejendom til et familiemedlem inden de nye vurderinger kommer, og den foreløbige 2022 vurdering har ikke har betydning for, om du kan anvende de særlige værdiansættelsesregler, som normalt kan anvendes ved familiehandler. Reglerne betyder, at man som udgangspunkt kan handle fast ejendom indenfor familien indenfor et interval på ned til 15 procent under og op til 15 procent over den seneste offentliggjorte ejendomsvurdering”.

Husk altid at søge råd og vejledning hos advokat eller revisor, før du gennemfører en familiehandel, ikke mindst rådgivning om de særlige værdiansættelsesregler konkret kan anvendes.

Relaterede Artikler

Private Banking Elite | 2 min

Inden du går på sommerferie: to gode råd fra skattechefen

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, men inden du helt trækker stikket og vender blikket mod sommerhuset eller sydligere himmelstrøg, har skattechef i Nykredit, Christian Stricker, to gode råd til dig. Læs dem her – det kan bogstaveligt talt betale sig.
Private Banking Elite | 2 min

Er du klar til sommerferien?

Sommerferien står for døren og med den nogle forhåbentlig afslappende uger, hvor batterierne kan blive ladet op og hverdagens stress og jag kan blive sat på stand by.