Sådan undgår du at blive udsat for svindel

Svindlerne har mange tricks i ærmet og en stor værktøjskasse, når det kommer til at franarre dig personlige oplysninger, der i sidste ende giver dem adgang til fx din konto eller computer. Se, hvad du kan gøre for at passe på dine oplysninger og dine penge, og lær de forskellige svindeltyper at kende.

Er du blevet svindlet?

Er uheldet ude, og har nogen fået adgang til dit kort og/eller din konto, skal du følge disse to step med det samme:

Det er vigtigt, at du hurtigst muligt giver Nykredit besked, hvis du opdager transaktioner, du ikke selv har foretaget. Det gør du ved at gøre indsigelse.

Sådan gør du

Hallo – må jeg få dine penge?

Du får et opkald fra en person, der påstår at være fra dit pengeinstitut, Nets eller ”Microsoft support”. Sådan starter den typiske fremgangsmåde for vishing, hvor svindlere snyder sig til dine oplysninger over telefonen. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Undgå svindel over telefonen

Er din digitale sikkerhed i top?

IT-kriminelle benytter sig af en lang række metoder i forsøget på at få adgang til dine personlige oplysninger. Få gode råd til sikker handel og adfærd på nettet her, så du undgår at gå i svindlernes fælder.

Undgå svindel på nettet

Når svindlere udgiver sig for at være chefen

Virksomheder kan også blive ramt af svindlernes tricks, når de udgiver sig for at være chefen og beder om store pengeoverførsler. Bliv klogere på CEO fraud her, og læs mere om, hvordan du minimerer risikoen for at blive snydt af en falsk direktør.

Undgå CEO fraud

Lær svindeltyperne at kende

Sikkerhed kan være en svær og uoverskuelig størrelse, hvis du ikke kender de former for svindel, du kan blive udsat for. Her kan du se, hvilke typer svindel der findes, og hvad ordene betyder.