Skal du lægge dit lån om?

Som boligejer har du mulighed for at omlægge dit lån. Har du et variabelt forrentet lån, er det en fordel at gøre i forbindelse med en rentetilpasning eller en refinansiering. Har du et fastforrentet lån, er det mest fordelagtigt at omlægge det op til en opsigelsesperiode - som der typisk er hvert kvartal.

Par sidder ved bord med computer og papirer

Rentetilpasning og refinansiering af dit lån

På Tilpasningslån er renten variabel og og bliver tilpasset i aftalte intervaller – det kalder vi også for rentetilpasning. Du vælger selv, om det fx skal ske hvert 3. eller hvert 5 år. Rentetilpasningen sker helt automatisk. Du skal derfor kun gøre noget, hvis du vil omlægge lånet til noget andet.

Har du et F-kort-lån eller RenteMax-lån bliver renten på dit lån automatisk reguleret hvert halve år. Derudover refinansieres lånet hvert 3 - 10 år afhængigt af, hvilken låntype du har. 

Ønsker du at ændre på dit lån, er det typisk billigst for dig at gøre det i forbindelse med rentetilpasning eller refinansiering, da du her har mulighed for at indfri dit lån til kurs 100. Det kan du ikke være sikker på, hvis du vælger at lægge dit lån om på et andet tidspunkt. 

Huse med orange tage

Omlægge dit lån

Når du køber en bolig, optager du typisk et realkreditlån, der løber over 30 år, men i den periode kan livet nå at ændre sig meget. Derfor er det godt at overveje, om det er bedre for dig at lægge dit lån om. Omlægger du dit lån, kan du måske opnå en lavere månedlig ydelse, nedbringe din restgæld eller forlænge løbetiden på dine lån.

Ved omlægning af et lån bytter du så at sige et eller flere eksisterende lån ud med et nyt lån til en anden rente. Det vil sige, at du betaler det gamle lån ud med de penge, du får ved at optage det nye lån.

Du kan altid finde vores obligationskurser her: Dagens obligationskurser - Udbetaling

I MitNykredit Netbanken kan du under menupunktet 'Bolig' selv lave en beregning på omlægning af lån baseret på dit eget realkreditlån. Mangler du bare en mere vejledende beregning på omlægning af lån, kan du indtaste dine oplysninger i beregneren nedenfor:

Beregn omlægning af lån

Se denne video om opkonvertering, og hvornår det kan være relevant for dig.

Hvornår er omlægning fordelagtig?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at lægge dit lån om. Dit valg afhænger blandt andet af obligationskurserne og renteniveauet:

  • Ønsker du at omlægge dit lån til en lavere rente, er det kursen på det nye lån, der bestemmer, hvor meget du kan spare. Jo højere kurs, jo større besparelse. Læs mere om nedkonvertering her.
  • Ønsker du at omlægge dit lån til en højere rente, er det forskellen mellem kursen på det nye lån og kursen på dit nuværende lån, der bestemmer besparelsen. Jo større kursforskel, jo mere kan du skære af din restgæld.

Vi rådgiver dig også gerne, så hvis du ønsker at lægge dit lån om, er du velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde en god løsning.

aktuelt

Renteudvikling og forventninger

Læs om renteudviklingen og Nykredits forventninger hertil i de næste 12 måneder.

Obligationkurser - udbetaling

Her finder du en oversigt over Nykredits udbetalingskurser.

Nykredits aktuelle anbefalinger

Kom godt videre

Lån til din bolig

Ønsker du størst mulig budgetsikkerhed, skal du vælge et fastforrentet lån. Ønsker du lavest mulige ydelse, bør du vælge F-kort, hvor renten reguleres hvert halve år.

ForeningsFordele til dig

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Vi kalder det ForeningsFordele, og du kan læse mere om dem her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om bolig- og privatøkonomi

Tilmeld dit vores nyhedsbrev BoligNyt og få relevante nyheder om bolig og privatøkonomi, spændende prognoser for boligmarkedet og meget mere direkte i din indbakke.