Sommerhus og kolonihave

Mange drømmer om et sommerhus eller en kolonihave, hvor man kan trække stikket ud og slappe af. Det er skønt at have sit helt eget sted, hvor man kan vende tilbage med familien i weekender og ferier.

Hvad koster dit drømmesommerhus?

Har du fundet et hus, du vil byde på? Eller vil du bare have en fornemmelse af, hvad det koster at låne fx 1 mio. kr.? Så prøv en nem og hurtig beregner, hvor du får svar, så snart du har indtastet pris og udbetaling. Og husk, at der er mange finansieringsmuligheder, bl.a. et realkreditlån i sommerhuset/din helårsbolig, et boliglån, en Friværdikonto eller et Prioritetslån.

Inden du køber et sommerhus

4 gode råd, inden du slår til

Mand kigger på strand

Sommerhusregler og udlejning

I Danmark må du som udgangspunkt kun bo i dit sommerhus i sommerhalvåret, dvs. fra 1. marts til 31. oktober. I vinterhalvåret, fra 1. november til udgangen af februar, må du kun overnatte i dit sommerhus i forbindelse med kortvarige ferieophold. Men hvis du opfylder særlige kriterier, må du faktisk bruge dit sommerhus hele året. Læs mere om sommerhusregler på bolius.dk

Du må godt leje sommerhuset ud i de perioder, hvor du ikke selv bruger det. Og du skal kun betale skat af en del af indtægterne, for du har ret til nogle fradrag. Læs mere på skat.dk. Læs mere på skat.dk

Marbella

Feriebolig i udlandet?

Drømmer du om en feriebolig i Spanien eller Frankrig? Så kan vi hjælpe dig med at gøre din drøm til virkelighed – på samme måde, som når du finansierer et boligkøb i Danmark.

Vi er specialiserede i ferieboligmarkedet i Spanien og Frankrig og hjælper dig igennem hele købsprocessen – fra start til slut.

Kvinde på bænk i haven

Overvejer du at købe en kolonihave?

En kolonihave er et dejligt supplement til fx en lejlighed i byen. I kolonihaven får du græs mellem tæerne og mulighed for at dyrke dine egne kartofler.