Sommerhus og kolonihave

Mange drømmer om et sommerhus eller en kolonihave, hvor man kan trække stikket ud og slappe af. Det er skønt at have sit helt eget sted, hvor man kan vende tilbage med familien i weekender og ferier.

Sommerhus: Forbrugerrådet Tænk anbefaler igen lån fra Totalkredit

Overvejer du at købe sommerhus? Så er det stadigvæk billigst for dig, hvis du finansierer købet med et Totalkredit-lån. Det er konklusionen på Forbrugerrådet Tænks nyeste undersøgelse af realkreditmarkedet, hvor alle fire danske realkreditinstitutters lån til sommerhus igen er blev gået efter i sømmene.  

Læs her

Sommerhuskøb i 2023

Er du en af dem, der har fået øjnene op for charmen og fordelene ved at eje et sommerhus? Så læs mere her og bliv klogere på, hvad du lige nu kan forvente dig af sommerhusmarkedet - og resten af boligmarkedet - i 2023. Måske er det i år, du får dit eget sommerhus? 

Læs her

Hvad koster dit drømmesommerhus?

Har du fundet et hus, du vil byde på? Eller vil du bare have en fornemmelse af, hvad det koster at låne fx 1 mio. kr.? Så prøv en nem og hurtig beregner, hvor du får svar, så snart du har indtastet pris og udbetaling. Og husk, at der er mange finansieringsmuligheder, bl.a. et realkreditlån i sommerhuset/din helårsbolig, et boliglån, en Friværdikonto eller et Prioritetslån.

Inden du køber et sommerhus

4 gode råd, inden du slår til

Skal du renovere sommerhuset?

Overvejer du at renovere dit sommerhus, så får du her serveret nogle bud på de forbedringer, der giver mest værdi for pengene – og som gør sommerhuset nemt og behageligt at bruge året rundt.

Se tre oplagte steder at starte

Sommerhusregler og udlejning

I Danmark må du som udgangspunkt kun bo i dit sommerhus i sommerhalvåret, dvs. fra 1. marts til 31. oktober. I vinterhalvåret, fra 1. november til udgangen af februar, må du kun overnatte i dit sommerhus i forbindelse med kortvarige ferieophold. Men hvis du opfylder særlige kriterier, må du faktisk bruge dit sommerhus hele året. Læs mere om sommerhusregler på bolius.dk

Du må godt leje sommerhuset ud i de perioder, hvor du ikke selv bruger det. Og du skal kun betale skat af en del af indtægterne, for du har ret til nogle fradrag. Læs mere på skat.dk. Læs mere på skat.dk

Feriebolig i udlandet?

Drømmer du om en feriebolig i Spanien eller Frankrig? Så kan vi hjælpe dig med at gøre din drøm til virkelighed – på samme måde, som når du finansierer et boligkøb i Danmark.

Vi er specialiserede i ferieboligmarkedet i Spanien og Frankrig og hjælper dig igennem hele købsprocessen – fra start til slut.

Læs mere om køb af bolig i udlandet

Overvejer du at købe en kolonihave?

En kolonihave er et dejligt supplement til fx en lejlighed i byen. I kolonihaven får du græs mellem tæerne og mulighed for at dyrke dine egne kartofler.

Læs mere om køb af kolonihave

Kom godt videre

Webinar: Drømmer du om at købe sommerhus i Danmark?

Sommeren er på vej, og på grund af corona-situationen er de danske sommerhuse ekstra populære. Drømmer du om at få dit eget, så se eller gense vores webinar om køb af sommerhus her.
Se webinar

Webinar: Feriebolig i Spanien eller Frankrig

Drømmer du om en feriebolig? Vi giver dig et indblik i, hvordan en købsproces forløber i Frankrig og Spanien.
Se webinar