Svindel

Pas på dine oplysninger på nettet

It-kriminelle bruger en lang række nye metoder for at snyde dig. De udgiver sig fx for at være fra myndighederne, kommunen, din bank m.m., og det stiller store krav til dig om at være meget påpasselig med at udlevere personlige oplysninger. På siden her får du gode råd til at undgå at ryge i svindlernes fælder.

Mand står ved vinduet med sin laptop

9 gode råd til sikker handel og adfærd på nettet

6. Download kun filer fra sikre hjemmesider

Undgå at åbne filer direkte fra en hjemmeside. Det er bedre at gemme dem på din harddisk og derefter scanne filen med dit antivirusprogram.

7. Tjek butikken, når du handler på nettet

Når du handler på nettet, skal du altid være opmærksom på, om det er en sikker og troværdig side, du handler på. Du kan bl.a. se efter e-mærket og læse salgs- og leveringsbetingelser. Tjek evt. også "Om os"-siden, når du handler i en netbutik. Du kan læse mere om sikker e-handel på borger.dk og emaerket.dk.

8. Husk at sikre din smartphone eller din tablet

Sørg for at sikre dine mobile enheder med et kodeord, benyt kun sikre, trådløse netværk, og hent kun apps i Google Play eller i App Store.

9. Pas altid på dit MitID, personlige oplysninger og koder

Nykredit vil aldrig bede om dine personlige oplysninger til netbank eller MitID via sms, mail eller telefon, og du må på ingen måde indtaste dit brugernavn og password til netbanken på en falsk internetside, som en mail eller sms linker til. Dem, der står bag den falske side, forsøger nemlig at franarre dig dit MitID.

Læs mere: Undgå at blive snydt af dansktalende svindlere.