Pension: Hvad skal du overveje hvornår?

Hvor du er i livet, har betydning for, hvilke overvejelser du skal gøre dig om pension. Vi har samlet en guide til, hvad du skal overveje på hvilke tidspunkter i livet.

Få overblik over din pensionsopsparing

Supplér din arbejdsmarkedspension

Din formue

Når du er i 20'erne

20'erne er for de fleste præget af studieliv med begrænsede indtægter, og det er ikke alle, der har overskud i økonomien til at tænke på opsparing til pension, når de faste månedlige udgifter er betalt. Pensionsalderen ligger samtidig langt ude i fremtiden, og det kan være svært at forholde sig til, hvordan pensionstilværelsen skal være.

Når du er i 30'erne

I 30erne er mange godt i gang med første del af arbejdslivet og er måske også ved at etablere sig på boligmarkedet. De fleste vil få en pensionsopsparing via jobbet, men er det ikke en del af din kontrakt, kan du oprette en privat pensionsopsparing.

Vidste du, at ...

Når du er i 40'erne

I 40'erne er de fleste etableret på arbejdsmarkedet og vil typisk have en højere løn end i 30'erne. Men pensionsalderen nærmer sig langsomt, og du har ikke længere tiden på din side i samme grad som tidligere.

Mere i løn, mindre tid til at spare op

Når du er i 50'erne

I 50'erne er det vigtigt at få overblik over pensionsopsparingen og få tilpasset den, så pengene passer, når pensionslivet starter. Alt efter hvor i denne aldersgruppe du befinder dig, er der typisk mellem syv og 18 år tilbage til din officielle pensionsalder.

Få overblik og justér pensionsordningen

Når du er i 60'erne

For mange vil 60'erne være det årti, hvor de fleste går på pension. Denne periode er samtidig kendetegnet ved, at din formue topper, og du kan udregne nærmest i kroner og øre, hvor langt dine drømme rækker.

Tæt på pensionsalderen

Få mest muligt ud af din pensionsopsparing

Kom godt videre

Pension – se mulighederne for at spare op til din pension her

Læs om pension og find den pensionsordning der passer til dig. Vi hjælper dig med at vælge den løsning, som passer bedst din økonomi og ønsker.