Nye boligskatter og -vurderinger

Er du boligejer, får du sandsynligvis en ny ejendomsvurdering i perioden fra sommeren 2021 til 2022, og i 2024 ændrer boligskatterne sig. Der er mange nye ord og nye regler, du skal forholde dig til som boligejer, men vi vil gøre vores bedste for at guide dig igennem her på siden.

Nye boligskatter udskudt til 2024

De nye boligskatteregler, der skulle være trådt i kraft i 2021, er udskudt til 2024. For nogle vil den ændrede tidsplan være en fordel, mens det for andre vil være en ulempe.

Se, hvad det betyder for dig

Hvad sker hvornår?

Har du udsigt til en stigning i grundskylden, indefryses denne årligt som udskudt skat, og du slipper for at betale den højere skat i dag. Den skal i stedet betales den dag, du sælger din bolig, eller du kan vælge at betale det indefrosne beløb fra andet halvår af 2021.

Nu kan du se lån til betaling af stigning i grundskylden på din ejendomsskattebillet fra kommunen i e-Boks, hvis din grundskyld stiger.

Du får en ny offentlig vurdering af din grund og din bolig. De nye vurderinger udsendes fra sommeren 2021 - 2022.

Hvis du som boligejer har betalt for meget i boligskat siden 2011, får du automatisk penge tilbage. Vi forventer, at det bliver i forlængelse af, at du modtager din nye vurdering. Tilsammen får danske boligejere tilbagebetalt et samlet beløb på ca. 14 mia. kr. 

 • Den indefrosne grundskyld er ikke længere rentefri.
  Nu kan du betale eventuel indefrossen grundskyld tilbage til skat. Gør du det ikke, vil der løbe renter på beløbet.

 • Eksisterende boligejere får skatterabat
  Har du købt bolig inden 2024, får du muligvis en skatterabat fra nu af og så længe, du bliver boende i boligen. Skatterabatten skal sikre, at boligejere, der har købt bolig inden 2024, kommer til at betale samme beløb i skat, som de ellers ville have gjort, hvis de nuværende skatteregler var fortsat. Køber du bolig fra 1. januar 2024 og frem, kommer du til at betale skat efter de nye regler, og så er der ingen mulig skatterabat til dig. Skatterabatten rammer godt 1/3 af boligerne, mens de resterende 2/3 får en skattelettelse, og dermed slipper også fremtidige ejere med en lavere boligskat.

 • Stigning i boligskatten indefryses
  Skattestoppet på ejendomsværdiskatten ophører, og boligskatten kommer til at stige og falde med de offentlige vurderinger. Stiger din boligskat, kan du vælge at indefryse stigningen som udskudt skat og først betale den dag du fraflytter boligen.

 • Grundskyld på forskudsopgørelsen
  Skat står nu også for grundskyldsopkrævningen, som sammen med ejendomsværdiskatten vil fremgå af din 2024-forskudsopgørelse, som du får i 2023.

Tema: Indefrosset grundskyld

En del boligejere har på deres ejendomsskattebillet et lån til betaling af stigning i grundskyld. Har du det, betyder det, at din grundskyld stiger i de kommende år. Men stigningen er indefrosset frem til 2024, og i den periode låner du pengene rentefrit af kommunen.
Ordningen er obligatorisk og rentefri frem til 2024. Her kan du selv vælge, om du vil betale lånet, eller om du vil fortsætte ordningen - senest til den dag, du sælger din bolig.

Bliv klogere på, hvorfor en del af grundskylden er indefrosset, og hvad det betyder for dig og din økonomi.

Læs mere om indefrosset grundskyld

Skattelettelse eller skatterabat?

Alle boligejere får enten skattelettelse eller skatterabat ved overgangen til de nye regler i 2024. Men hvorfor nu det, og hvad er egentlig hvad?

Læs mere om skattelettelse og skatterabat

Spørgsmål og svar

Kom godt videre

Forstå de nye boligskatter på to minutter

Der er mange nye ord og vigtige datoer. Nykredits boligøkonom Mira Lie Nielsen giver dig her en lynguide til de nye boligskatter.
Lynguide til boligskatter

Derfor indefryses en del af din boligskat

En del danskere har allerede oplevet at få et brev om, at en del af deres ejendomsskat – også kaldet grundskyld – bliver indefrosset.
Se hvorfor

ForeningsFordele til dig

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Vi kalder det ForeningsFordele, og du kan læse mere om dem her.

Se alle foreningsfordele