Din bolig

Bidragssatser

Hvad er en bidragssats på realkreditlån til private boligejere? Det kan du få svar på her, hvor der både er generelle forklaringer, beskrivelser og information om bidragssatser. Der er også et link til bidragssatserne i Totalkredit – og et link til at beregne, hvad et konkret realkreditlån kan koste dig.

Hvad er bidragssats? 

Bidragssatsen på et realkreditlån er det ekstra beløb – ud over renten – som du skal betale til realkreditinstituttet. Beløbet dækker omkostningerne ved at administrere lånet og formidle det til dig. Bidragssatsen varierer realkreditinstitutterne imellem, og en bidragssats fastsættes typisk ud fra lånetype, hvor stort lånet er i forhold til boligens værdi, og om du har valgt afdragsfrihed. 
Når du har brug for et realkreditlån, skal du være opmærksom på bidragssatsen. En bidragssats er nemlig en omkostning for dig, ligesom rentesatsen er, og hver termin betaler du både rente og bidrag.  Det er derfor vigtigt at forstå bidragssatserne for at få en idé om, hvad lånet samlet vil koste dig over tid. 
Du kan læse flere fakta om bidragssatser her på siden.  

Nykredit bidragssatser  

Når du er kunde i Nykredit Bank,  er Totalkredit dit realkreditinstitut. Derfor betaler du Totalkredits bidragssatser på realkreditlån – men: Inden du betaler, trækker vi KundeKroner-rabatten fra din bidragssats. Her kan du læse mere om KundeKroner  

Se bidragssatser og øvrige priser for realkreditlån i Totalkredit 

Hvad skal jeg betale i bidragssats og bidrag? 

Din bidragssats – og dermed hvor meget du betaler i bidrag – afhænger blandt andet af, hvilken type realkreditlån du får, hvilket beløb du låner, og hvor stort lånet er i forhold til ejendommens værdi.  

Du kan se bidragssatserne på de forskellige typer realkreditlån her i låneberegneren  

Er du kunde i Nykredit Bank, og har du allerede et realkreditlån i Totalkredit, kan du se bidragssatsen i netbanken under ”Bolig/Mit Hjem”. Her kan du fx også se, hvilke lån du kan omlægge til, og hvilke bidragssatser de har.

Lånetype 

Lånetypen har betydning for bidragssatsen. Som regel er bidragssatserne lavest på lån med fast rente og afdrag – og der er oftest en noget højere bidragssats på lån med variabel rente og afdragsfrihed.  

Lånebeløb og belåningsgrad 

Bidragssatsen er bl.a. et udtryk for belåningsgrad. Det vil sige, at din bidragssats til dels er fastsat ud fra, hvor stort dit lån er i forhold til din ejerboligs værdi (på det tidspunkt, hvor du får lånet). Jo højere belåningsgrad, jo højere er bidragssatserne som udgangspunkt. 

Ofte stillede spørgsmål om bidragssatser 

Hvor kan jeg se min bidragssats?

Hvis du allerede har et Totalkreditlån, kan du bl.a. se din bidragssats på din seneste betalingsoversigt. Det er også der, du kan se, hvor meget KundeKroner-rabatten har reduceret bidragssatsen. 

Se alle bidragssatserne i Totalkredit

Hvor kan jeg sammenligne bidragssatser? 

Hvis du vil se de forskellige realkreditinstitutters bidragssatser, kan du besøge Finanstilsynets hjemmeside her 

Er bidragssatser fradragsberettigede?  

Ja, det bidrag, du betaler hvert år, kan trækkes fra i skat – på samme måde som dine renteudgifter. Din bidragsbetaling beregnes som lånets bidragssats gange din restgæld. Herfra trækker vi automatisk din KundeKroner-rabat.  

Du skal ikke selv oplyse noget til Skattestyrelsen, for vi indberetter automatisk dine bidragsudgifter hvert år.  

Hvorfor er der flere forskellige bidragssatser? 

Kort fortalt er der forskel på, hvor meget man skylder i sin bolig, og hvor sikkert lånet er. Og disse forhold har betydning for bidragssatsen. 

Du betaler den laveste bidragssats, når du har et fastforrentet lån med afdrag, og den højeste bidragssats, når du har et variabelt forrentet lån, som du ikke betaler tilbage på i øjeblikket. 

Bidragssatserne varierer også, alt efter hvor meget du skylder i din bolig. Jo mindre du skylder, desto mere sikkert er det pant, Totalkredit har i din bolig – og jo lavere er bidragssatsen. 

Din rådgiver kan med udgangspunkt i sit kendskab til din bolig og dit lån fortælle dig helt præcist, hvilken bidragssats du skal betale.