Købe kolonihave

En kolonihave er et dejligt supplement til en lejlighed i byen. I kolonihaven får du græs mellem tæerne og mulighed for at dyrke dine egne kartofler.

Skal du vælge mellem at købe kolonihave eller sommerhus? Så skal du være opmærksom på, at der er flere forskelle mellem de to slags fritidshuse, end man måske lige skulle tro.

Hvad er en kolonihave?

Den typiske kolonihave:

  • ligger i byzone
  • er let et komme til med offentlig transport
  • har en grund på maksimalt 400 kvadratmeter
  • ligger i en haveforening
  • ligger på lejet grund

Sommerhusene ligger typisk længere væk fra byen, og de kan derfor være sværere at komme til med offentlig transport. Sommerhusgrunden er til gengæld ofte større end kolonihaven. Fælles for sommerhuset og kolonihaven er, at du som udgangspunkt ikke må bo der hele året.

 

Mange kolonihavehuse ligger på lejet grund. Det betyder, at du ud over at købe kolonihavehuset også skal betale en løbende leje af grunden til fx kommune eller stat. 

Sådan kan du finansiere din kolonihave

Prisen for en kolonihave kan løbe op i flere millioner kroner, og derfor kan du får brug for et lån. 
Hos Nykredit kan du få et KolonihaveLån til en lav, attraktiv rente, fordi lånet gives med sikkerhed i kolonihaven. Du kan ikke finansiere kolonihaven med et realkreditlån, som du kan med sommerhuset.

 

Kolonihaveregler

Kolonihaver er omfattet af kolonihaveloven og planloven. Må man bo i kolonihaven hele året, er huset omfattet af parcelhusreglen, dvs. at der bl.a. er bopælspligt.

 

Tag Nykredit med på råd

Tag os med på råd, hvis du overvejer at købe kolonihave. Så finder vi en løsning, som passer til dig og din familie. Du er velkommen til at kontakte os på 70 10 90 00 eller skrive til os.

Kom godt videre