Kolonihave

En kolonihave er et dejligt supplement til fx en lejlighed i byen. Et sted, du kan tage hen, når du vil nyde haven, varmen, solen – og måske dyrke dine egne grøntsager og bær.

Er du i tvivl, om du bør købe kolonihave eller sommerhus? Så læs videre her. Der er nemlig flere forskelle mellem de to typer fritidshuse, end man måske lige skulle tro.

Den typiske kolonihave:

  • ligger i byzone
  • er let at komme til med offentlig transport
  • har en grund på maks. 400 kvm.
  • ligger i en haveforening
  • ligger på lejet grund.

Sådan kan du finansiere din kolonihave

Prisen for en kolonihave kan løbe op i flere millioner kroner, og derfor kan du få brug for et lån. Hos os kan du få et KolonihaveLån til en lav, attraktiv rente.

Kolonihaveregler

Kolonihaver er omfattet af kolonihaveloven og planloven. Du må som udgangspunkt ikke bo i et kolonihavehus hele året. Men nogle kolonihaver må man bo i hele året, og derfor er de omfattet af parcelhusreglen. Det betyder bl.a., at du har bopælspligt.

Mange kolonihavehuse ligger på lejet grund. Det betyder, at du ud over at købe huset også skal betale en løbende leje af grunden til fx kommune eller stat.

Tag Nykredit med på råd

Tag os med på råd, når du overvejer at købe kolonihave. Så finder vi en løsning, som passer til dig og din familie. Du er velkommen til at kontakte os på 70 10 90 00 eller skrive til os.

Kom godt videre

Køb et sommerhus

Når de første solstråler titter frem i foråret, og vejret bliver lunere, begynder mange at drømme om sommerhus og om fredfyldte dage med familien i sommerlandet.

Bolig i udlandet

Overvejer du at købe fast bolig eller feriebolig under varme himmelstrøg? Hos Nykredit låner vi dig penge til at finansiere den bolig i Frankrig eller Spanien, som du drømmer om.

Fritidshusforsikring

Som sommerhusejer er det vigtigt, at du har en forsikring - vi kalder det en Fritidshusforsikring, der passer til dine behov, så du har ro i maven i hverdagen, og i fritiden.