Apple Pay - Nem og sikker betaling

Som kunde i Nykredit kan du betale med Apple Pay. Så slipper du for at have kort eller kontanter med dig, når du handler. Du betaler bare med din iPhone eller dit Apple Watch, og du kan bruge Apple Pay både i Danmark og i udlandet, når du betaler i butikker eller på nettet.

Sådan installerer du

Du kan installere Apple Pay på to måder: Via din Wallet eller via MitNykredit mobilbank. Sørg for, at du har den nyeste iOS-opdatering og et Mastercard eller VISA-kort fra Nykredit, og så er du klar til at bruge Apple Pay på mobilen.

Sådan bruger du

Apple Pay kan bruges i alle butikker, der tager imod kontaktløse kort og betaling. Hold din iPhone eller dit Apple Watch hen til terminalen, benyt Face- eller Touch ID, og herefter vil skærmen vise et ”OK”. Når du har hørt et bip og en vibration, er din betaling gået igennem. Du kan også bruge Apple Pay i onlinebutikker og i apps.

Forbrugsgrænse på Visakort

Ved mobilbetalinger skal du være opmærksom på, at det er Visa-delen af dit Visa/Dankort, du bruger – også når du betaler i Danmark i danske kroner.

Det betyder, at dine betalinger i Danmark tæller med i grænsen på de i alt 25.000 kr. pr. løbende måned, der er på Visa-delen af dit kort. Så hvis du ikke vil risikere at blive ramt af loftet på de 25.000 kr., så er det en god ide at medbringe flere kort på fx din ferie – også i mobilen.

Se hævegrænser på kort

Kom godt videre

Google Pay

Som kunde i Nykredit kan du betale med Google Pay. Så slipper du for at have både kort, kontanter og mobiltelefon på dig, når du handler.

Mange betalingsløsninger

MobilePay, Apple Pay, Google Pay, Kontaktløse kort - du kan vælge mellem en række forskellige betalingsløsninger til din hverdag.

Nykredits Finans App

Når du installerer Finans app'en på din mobil eller tablet, får du adgang til langt de fleste finansnyheder og værktøjer - uanset hvor du befinder dig.

Spørgsmål og svar

Generelt

Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iPhones: XR, XS, XS Max, X, 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, SE. Din iPhone skal minimum have iOS 8.1.

Ja. Du kan også bruge Apple Pay på følgende enheder: Apple Watch (alle serier), iPad: Air 2, mini 3 og mini 4, iPad (5. og 6. generation), Pro, Mac-computere med Touch ID samt Mac-computere fra 2012 eller senere, sammen med en iPhone eller et Apple Watch med Apple Pay.

Nej. Apple Pay er personligt og bør derfor ikke deles mellem flere personer/kortholdere.

Nej. Dine kort er personlige, og du må ikke dele kort eller kortinformationer med andre, som det også fremgår af betingelserne.

Du kan tilmelde alle Mastercard, Visa og Visa-siden af Visa/Dankort. Både privatkort og erhvervskort.

I alle butikker der har kontaktløs funktion på betalingsterminalerne. Se efter ikonet for kontaktløs betaling eller Apple Pay-logoet.

Ja, men ikke alle netbutikker tilbyder muligheden endnu. Hvis netbutikken tilbyder betaling med Apple Pay, vil det fremgå ved valg af betalingsmuligheder (betalingskort, MobilePay osv.)

Ja, du skal bare huske at slette dine kort, hvis du afleverer telefonen tilbage til firmaet.

Sikkerhed

  • Sikkerheden er høj. Apple Pay er særligt sikkert, da der ikke ligger kortoplysninger på telefonen, og der derfor ikke udveksles kortoplysninger mellem mobil og terminal. Der er altså ikke et kortnummer, der kan aflures. Ud over dette benyttes en række avancerede krypteringer af data.
  • Skulle der alligevel ske et misbrug, vil du være ligeså godt dækket, som når du benytter det fysiske betalingskort. Vi anbefaler, at du sætter mobilen til automatisk at låse, når du ikke bruger den, så andre ikke kan få adgang til mobilen og Apple Pay.
  • For at godkende betalinger med Apple Pay, skal du godkende med Face ID eller Touch ID. Da det er dit ansigt eller fingeraftryk, der aflæses, er der heller ingen pinkode, der kan aflures.
  • Mister du din mobil, skal du øjeblikkeligt kontakte Nykredit, så kortene i Apple Pay kan blive spærret.

Kort

Det kort, der står som valgt, vil være fremhævet. Har man mere end ét kort i Apple Pay, kan man skifte til et andet på skærmen, inden man gennemfører betalinger. Det gør du ved at "tappe" på det kort, som du vil bruge.

Nej, du skal i stedet anvende Face ID eller Touch ID.

Ja, du kan se dine tilmeldte kort i Apples Wallet, eller i kortoversigten i din mobilbank.

I princippet er der ingen begrænsninger. Kontakt venligst Nykredit, hvis du oplever noget andet.

Det kan du gøre i din Apple Pay eller i kortoversigten i mobilbanken.

Så mister du alle dine virtuelle kort, og du skal tilmelde kortene til Apple Pay igen. Det gør du via mobilbanken eller i Apples Wallet. Har du problemer med at tilmelde dine kort igen, skal du kontakte Nykredit.

Hvis dit fysiske kort bliver spærret eller lukket, bliver alle virtuelle kort forbundet til det også spærret. Kontakt Nykredit for hjælp til at løse problemet.

Dit virtuelle kort er forbundet med dit plastikkort, og hvis ikke dette er aktivt, kan du ikke benytte dit virtuelle kort. Kontakt Nykredit for hjælp til at løse problemet.

Når du tilmelder din nye iPhone til dit Apple-ID, bliver dine kort i Apple Pay automatisk synkroniseret med over i den nye mobil.

Dit virtuelle kort er spærret. Kontakt venligst Nykredit.

Det samme som hvis du mister et fysisk betalingskort, eller det bliver stjålet: Kontakter Nykredit og får det/de virtuelle kort spærret.

Så skal du tilmelde dit nye kort til Apple Pay. Dit gamle kort bliver automatisk lukket.

Du skal tilmelde dit nye kort til Apple Pay. Dit gamle kort bliver automatisk lukket.

Kode

Ja, Apple Pay understøtter ikke pinkode, men kun Touch ID (fingeraftryk) eller Face ID (ansigtsgenkendelse).

Betaling

Ja, du kan betale med Apple Pay på alle betalingsterminaler, der tager kontaktløs betaling - uanset hvilket land du er i.

Ja. Har du en iPhone med Face ID, skal du trykke to gang på sidetasten for at aktivere Apple Pay. Bruger du en iPhone med Touch ID, skal du dobbeltklikke på fingeraftrykslæseren (hjem-knap) for at aktivere Apple Pay.

Ja.