Købe en andelsbolig

Der kan være flere gode grunde til at vælge en andelsbolig frem for en ejerbolig. Du bliver en del af andelsboligforeningens fællesskab, og så er en andelsbolig ofte lidt billigere end en tilsvarende ejerbolig.

Det skal du være opmærksom på

Overvejer du at købe en andelsbolig? Så skal du være opmærksom på, at andelsboliger adskiller sig fra ejerboliger på flere områder, fx i forhold til:

  • Pris
  • Boligafgift
  • Den type lån, du kan optage for at finansiere din andelsbolig.
Kontakt os og få rådgivning om køb af andelsbolig

Købspris og boligafgift

Når du køber en andelsbolig, betaler du en pris for selve andelen. Prisen kan variere fra få hundrede tusinde kroner til mange millioner. Derfor kan du få brug for et lån. Du kan ikke finansiere andelsboligen med et realkreditlån, som du kan med en ejerbolig, men der findes særlige andelsboliglån.

Købsprisen betaler du til den person, der sælger. Købsprisen er ikke fastsat af sælger - det er andelsboligforeningen, der sætter prisen. Generelt bliver prisen sat i forhold til andelsboligforeningens formue, men der er flere forskellige metoder at fastsætte prisen på.

Ud over købsprisen betaler du løbende en boligafgift til foreningen, dvs. en slags husleje. Boligafgiften dækker fx ydelse på foreningens realkreditlån, driftsudgifter, vedligeholdelse, hensættelser mv. Boligafgiften betales normalt forud hver måned.  

Beregn, hvor meget du kan købe andelsbolig for

AndelsboligLån til en attraktiv rente

Et andelsboliglån kan du bruge til køb eller ombygning af en andelsbolig. Lånet er et traditionelt banklån med en variabel attraktiv rente til dig, der ønsker at afvikle på gælden. Når du løbende afdrager på gælden, beskytter du samtidigt friværdien i boligen. Ønsker du en mere fleksibel finansiering kan en FriværdiKonto  være en mulighed.

I Nykredit har vi et hold af eksperter, der gennemgår andelsboligforeningen og sikrer at du får det bedste overblik og kan føle dig tryg, når du vil købe andelsbolig. 

Læs mere om andelsboliglån

Kom godt videre

Forældrekøb

Når børnene når alderen, hvor de skal til at flytte hjemmefra, er der flere ting, man bør overveje som forældre. Bl.a. kan forældrekøb være en mulighed, hvor du køber en bolig, som du lejer ud til dit barn.

Hvad kan du købe bolig for?

Lav en hurtig og vejledende beregning på, hvor meget din nye bolig må koste, inden du går på jagt efter drømmeboligen.