Et grønnere Danmark

Nykredit er ejet af foreningen Forenet Kredit. Derfor kan du som kunde få særlige fordele, hvis du samler din økonomi hos os. Vi kalder det ForeningsFordele, og det er fx billigere lån og løsninger til dig, der ønsker at bo, køre, renovere, investere og drive virksomhed på en bæredygtig måde. Hos os skal det være nemmere at være grøn end at være ligeglad.

Sådan kan du bidrage til et grønnere Danmark

Almene boliger: Få Grønt ByggeLån til nybyggeri og energirenovering

Nykredit er ejet af Forenet Kredit. Forenet Kredit har givet Nykredit et grønt tilskud på 200 mio. kr., som vi har valgt skal bruges til bl.a. en renterabat i den almene sektor, når der opføres nye energivenlige almene boliger eller foretages energirenoveringer.

Se mere om Grønt ByggeLån

Søg om tilskud fra Totalkredit, når du skal udskifte dit oliefyr

Nu kan du som Nykredit-kunde med et realkreditlån i Totalkredit søge om at få tilskud fra Totalkredit til at udskifte dit gamle oliefyr til en varmepumpe. Se om du kan ansøge om tilskuddet her.

Se om du kan søge tilskud

Nyskovfonden – søg støtte til flere træer

Vi er gået sammen med Forenet Kredit og Østifterne om Nyskovfonden, som skal bidrage til, at der plantes mere skov i alle dele af Danmark. Træer optager CO2, giver rekreative værdier og beskytter vores vandreserver. Alt sammen til gavn for et grønnere Danmark.

Se om du kan søge fondsmidler

Et grønnere Nykredit

Hvordan bidrager Nykredit selv? Det gør vi ved både at understøtte samfundets grønne omstilling og ved selv at arbejde på at reducere vores eget ressourceforbrug og CO2-udledning. Siden 2012 har vi blandt andet reduceret vores CO2 aftryk med 80 % og har taget mange andre bæredygtige valg. Vil du vide mere om vores grønne tiltag?

Se grønne tiltag i Nykredit (åbner i nyt vindue)

Bliv inspireret af andres grønne projekter

Vil du læse om, hvad andre har gjort for at gøre deres bolig mere bæredygtig, eller om hvad det koster at energirenovere? Vi har samlet en række tips, tricks og gode råd til dig, der er klar til at springe ud i en grønnere hverdag. 

Se de gode råd

Er du en grøn pioner?

Har du allerede gjort dit hjem grønnere? Og har du lyst til at dele dine erfaringer og inspirere flere til en grønnere bolig? Så hører vi meget gerne fra dig.

Tip os her

Spørgsmål og svar om energirenovering

Omkostningerne ved at energirenovere kommer selvfølgelig an på opgavens omfang. Her får du overblik over priserne på en række forskellige energirenoveringer, som kan forbedre dit indeklima og mindske din varmeregning. Du kan også prøve vores energiberegner, der også kan give et prisestimat på forskellige energirenoveringer.

Når du skal låne til din energirenovering, er der flere muligheder. For nogle vil det være muligt at låne i deres friværdi, mens andre vælger et Grønt BoligLån

Der findes flere muligheder for både at få tilskud og fradrag, når du skal energirenovere. 

Læs mere om tilskud og fradrag her.

Energirenovering kan godt blive et stort og uoverskueligt projekt, så det handler om at være forberedt. Gør fx som Mark og Kathrine i Malling og lav planer og budgetter for renoveringen, så du nemmere kan holde overblikket. Prøv også vores smarte energiberegner for at se, hvor du opnår størst besparelse, når du energirenoverer.

Du kan tjekke, om din bolig har et energimærke ved at indtaste din adresse på Sparenergi.dk (åbner i nyt vindue).

Mere grønt...

Mark og Kathrine totalrenoverer et hus: ”Nogle dage er hårde, men det er det, vi vil”

Mød Kathrine og Mark som er i gang med at transformere et gammelt hus i Malling om til deres energioptimerede drømmehjem.
Sådan gør de

Klimarådets anbefalinger

"Bygninger står for næsten 40 pct. af det samlede energiforbrug, og der er fortsat et betydeligt potentiale for energibesparelser især i den ældre boligmasse" - Klimarådets rapport, 9. marts 2020.
Download rapport

Det koster de forskellige energirenoveringer

Her får du et prisoverblik over, hvad det cirka koster at lave de energirenoveringer, som oftest bedst kan betale sig, hvis du vil mindske sit CO2-aftryk og samtidig spare på varmeudgifterne.
Se priser her