Bliv inspireret af andre

Vi har samlet en række tips, tricks og gode råd til dig om energirenovering og bæredygtig investering. Her kan du blive inspireret til at springe ud i en grønnere hverdag.

Anne og Richard har bygget sig bæredygtigt ud af deres livs boligkrise: "Vi har alle et ansvar for at vise en bedre vej"

Da en vandskade for fire år siden blotlagde store problemer i Anne og Richards hus på Amager, kunne de enten vælge at flygte eller tage fat. Det blev starten på den bæredygtige renovering.

Læs mere om Anne og Richards bæredygtigheds-projekt

Loui investerer hver måned halvdelen af sin løn bæredygtigt

31-årige Loui er både ”klimabekymret” og ”fortrøstningsfuld”. For selv om problemerne banker på døren, er der endnu meget, vi kan gøre.

Læs mere om Loui her

Camilla og Martin: Energioptimering af drømmehuset

På en villavej i Hvidovre har familien Villadsen og Sørensen givet deres hus fra 1930’erne et tidssvarende ansigtsløft og samtidig energioptimeret.

Læs om Camillas og Martins renovering

Mikkel fra Stenløse: ”Det har vist sig, at det er økonomisk fornuftigt at lave en grøn omstilling på vores hus”

Mikkel Fjeldsø Nielsen har givet familiens 1960’er-villa en grøn overhaling med bl.a. efterisolering, solceller og varmepumpe. Udover en grønnere bolig har gevinsten været en halvering i energiudgifterne.
Læs om Mikkels energiforbedringer

Jette og Michael har energirenoveret huset fra top til tå: ”Vores hus er fantastisk billigt at bo i nu”

Jette og Michael fik nok af brændeovn, dyre el-paneler og dårlig isolering i deres hus fra 1987. En stor energirenovering har skåret energiudgifterne kraftigt ned, men vigtigst af alt gjort huset langt mere behageligt at bo i.
Læs mere om Jette og Michaels historie her

Top 10: Her er boligejernes grønne ønskeliste

Vi har lavet en top 10-listen over de mest populære energirenoveringer lavet med et Grønt BoligLån i vores kunders boliger. Se om du genkender nogle af energirenoveringer fra dit eget hjem.
Til top 10-listen

Per skifter sine vinduer og døre - "Som boligejer har jeg et ansvar for miljøet"

Per Kargaard Madsen har valgt at skifte alle vinduer og døre ud i sit rækkehus i Roskilde. Det øger både komforten i hjemmet, giver en besparelse på varmeregningen og en håndsrækning til miljøet.
Derfor blev vinduerne udskiftet

Overblik: Hvad koster energirenovering?

En vellykket energirenovering kan minimere din varmeregning og ikke mindst øge komforten i dit hjem, fordi du kan slippe for kulde og træk. Se, hvad det koster at energioptimere dit hjem.
Se vejledende priser

Rådgivning blev Pernille og Jespers vej ud af oliefyr-kaos

Udskiftning af det eksisterende oliefyr i den nykøbte bolig står højt på Pernille og Jespers ønskeliste, men processen har været frustrerende. Lige indtil de fik VVS-rådgivere på sagen.
Sådan hjalp rådgivningen

Få tilskud og fradrag til energirenovering

Se hvilke tilskud og fradrag, du muligvis kan få, når du renoverer din bolig.
Tilskud og fradrag

Mark og Kathrine totalrenoverer en nedslidt villa i Malling

Mød Kathrine og Mark, som er i gang med at transformere et gammelt hus i Malling om til deres energioptimerede drømmehjem.
Sådan gjorde de

Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Et godt energimærke har stor betydning for din boligs salgsværdi. Læs med her og få tre forslag til energirenoveringer, så du kan forbedre din boligs energimærke.
Sådan forbedrer du boligens energimærke

Hvad er en energirenovering?

Energirenovering betyder kort sagt, at du laver forbedringer ved din bolig, som har til formål at gøre den grønnere.

Et hus kan fx blive grønnere ved at reducere CO2-udledning eller ved at nedsætte varme- og energiforbruget.

Renoveringerne omfatter fx udskiftning af vinduer eller oliefyr, ligesom der kan laves forbedringer ved isolering af bl.a. gulve og lofter.

Skal din bolig energiforbedres?

Hvis du er i tvivl, om der er renoveringer, du bør foretage dig for at spare på både varmeregningen og energiforbruget, så kan du med fordel starte med at lave en energiberegning online. Her får du et godt overblik over flere af de forbedringer, du kan foretage på dit hus.

For en komplet oversigt og grundig rapport, kan du bestille et EnergiTjek. Her vil en energikonsulent gennemgå dit hjem og udarbejde nogle konkrete anbefalinger.

Mange danske hjem kan have fordel af at udføre energirenoveringsprojekter. Det er især aktuelt for ældre boliger, der fx har en ringe isolering eller et ældre fyr.

Bor du i en nyere bolig, kan der dog også være nogle fordele at hente. Du kan bl.a. se, hvordan installation af solceller kan påvirke husets energiforbrug eller hvad udskiftning af vinduer vil gøre ved din varmeregning.