Bliv inspireret af andre

Vi har samlet en række tips, tricks og gode råd til dig om energirenovering og bæredygtig investering. Her kan du blive inspireret til at springe ud i en grønnere hverdag.

Guide: Kører en elbil langt nok til dig?

Hvor langt kører du til hverdag, og er du inderst inde bange for at løbe tør for strøm i en elbil? Find ud af, om en elbil kan dække dit behov.

Derfor skifter Mette aldrig tilbage til en fossildrevet bil

”Som familie er vi optagede af at bidrage med det, vi kan. Vi vil begge to gøre noget for den grønne omstilling og miljøet,” siger Mette.

Vi vil gerne fremtidssikre huset

Den originale 60’er-villa blev sat i stand fra kælder til kvist, og varmeregningen reduceret med over 60.000 kroner om året. En gennemgribende energirenovering har gjort Carsten Herreholms villa til en energimæssig superbolig.

Derfor valgte Hassan en elbil

Bilentusiasten måtte igennem flere overvejelser, før Hassan endte med at vælge en elbil. Men siden da har han ikke set sig tilbage, og nu står den på ture gennem Danmark og bilferie til Sydeuropa.

Anne og Richard har bygget sig bæredygtigt ud af deres livs boligkrise: "Vi har alle et ansvar for at vise en bedre vej"

Da en vandskade for fire år siden blotlagde store problemer i Anne og Richards hus på Amager, kunne de enten vælge at flygte eller tage fat. Det blev starten på den bæredygtige renovering.

Loui investerer hver måned halvdelen af sin løn bæredygtigt

31-årige Loui er både ”klimabekymret” og ”fortrøstningsfuld”. For selv om problemerne banker på døren, er der endnu meget, vi kan gøre.

Camilla og Martin: Energioptimering af drømmehuset

På en villavej i Hvidovre har familien Villadsen og Sørensen givet deres hus fra 1930’erne et tidssvarende ansigtsløft og samtidig energioptimeret.

Mikkel fra Stenløse: ”Det har vist sig, at det er økonomisk fornuftigt at lave en grøn omstilling på vores hus”

Mikkel Fjeldsø Nielsen har givet familiens 1960’er-villa en grøn overhaling med bl.a. efterisolering, solceller og varmepumpe. Udover en grønnere bolig har gevinsten været en halvering i energiudgifterne.

Jette og Michael har energirenoveret huset fra top til tå: ”Vores hus er fantastisk billigt at bo i nu”

Jette og Michael fik nok af brændeovn, dyre el-paneler og dårlig isolering i deres hus fra 1987. En stor energirenovering har skåret energiudgifterne kraftigt ned, men vigtigst af alt gjort huset langt mere behageligt at bo i.

Top 10: Her er boligejernes grønne ønskeliste

Vi har lavet en top 10-listen over de mest populære energirenoveringer lavet med et Grønt BoligLån i vores kunders boliger. Se om du genkender nogle af energirenoveringer fra dit eget hjem.

Per skifter sine vinduer og døre - "Som boligejer har jeg et ansvar for miljøet"

Per Kargaard Madsen har valgt at skifte alle vinduer og døre ud i sit rækkehus i Roskilde. Det øger både komforten i hjemmet, giver en besparelse på varmeregningen og en håndsrækning til miljøet.

Overblik: Hvad koster energirenovering?

En vellykket energirenovering kan minimere din varmeregning og ikke mindst øge komforten i dit hjem, fordi du kan slippe for kulde og træk. Se, hvad det koster at energioptimere dit hjem.

Rådgivning blev Pernille og Jespers vej ud af oliefyr-kaos

Udskiftning af det eksisterende oliefyr i den nykøbte bolig står højt på Pernille og Jespers ønskeliste, men processen har været frustrerende. Lige indtil de fik VVS-rådgivere på sagen.

Få tilskud og fradrag til energirenovering

Se hvilke tilskud og fradrag, du muligvis kan få, når du renoverer din bolig.

Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Et godt energimærke har stor betydning for din boligs salgsværdi. Læs med her og få tre forslag til energirenoveringer, så du kan forbedre din boligs energimærke.

Hvad er en energirenovering?

Energirenovering betyder kort sagt, at du laver forbedringer ved din bolig, som har til formål at gøre den grønnere.

Et hus kan fx blive grønnere ved at reducere CO2-udledning eller ved at nedsætte varme- og energiforbruget.

Renoveringerne omfatter fx udskiftning af vinduer eller oliefyr, ligesom der kan laves forbedringer ved isolering af bl.a. gulve og lofter.

Skal din bolig energiforbedres?

Hvis du er i tvivl, om der er renoveringer, du bør foretage dig for at spare på både varmeregningen og energiforbruget, så kan du med fordel starte med at lave en energiberegning online. Her får du et godt overblik over flere af de forbedringer, du kan foretage på dit hus.

For en komplet oversigt og grundig rapport, kan du bestille et EnergiTjek. Her vil en energikonsulent gennemgå dit hjem og udarbejde nogle konkrete anbefalinger.

Mange danske hjem kan have fordel af at udføre energirenoveringsprojekter. Det er især aktuelt for ældre boliger, der fx har en ringe isolering eller et ældre fyr. Se om du kan spare penge ved at skifte varmekilde her.

Bor du i en nyere bolig, kan der dog også være nogle fordele at hente. Du kan bl.a. se, hvordan installation af solceller kan påvirke husets energiforbrug eller hvad udskiftning af vinduer vil gøre ved din varmeregning.