Mikkel fra Stenløse: ”Det har vist sig, at det er økonomisk fornuftigt at lave en grøn omstilling på vores hus”

Mikkel Fjeldsø Nielsen har givet familiens 1960’er-villa en grøn overhaling med bl.a. efterisolering, solceller og varmepumpe. Udover en grønnere bolig har gevinsten været en halvering i energiudgifterne.

Ved første øjesyn ligner Mikkel Fjeldsø Nielsens hus i Stenløse en tidstypisk 1-plans-villa fra 1960’erne. Og det er det sådan set også.

Men udenfor er varmepumpen, solcellerne på taget og en luftsolfanger de første tegn på den transformation, huset har været igennem, siden Mikkel Fjeldsø Nielsen og hans familie overtog huset i 2008.

”Der var ikke gjort det store ved huset, da vi flyttede ind, og vi havde nogle ret høje regninger på gas og el. Så det var vores plan fra starten at gøre huset både grønnere og billigere at bo i,” fortæller Mikkel Fjeldsø Nielsen, der er 60 år og bor i huset med sin kone Lisbeth og deres to døtre.

Prøv vores nemme varmekildeberegner og se, hvad du kan spare ved at skifte varmekilde.

Mand tjekker varmepumpe

Med på den grønne bølge

Listen af potentielle renoverings- og energioptimeringsprojekter var derfor lang, men Mikkel Fjeldsø Nielsen havde også viden og erfaringer at trække på.

Han arbejder i dag som konsulent inden for netop energioptimering for firmaet Modstrøm og har også mange års erfaring fra at have undervist i energibesparelser på bl.a. tekniske skoler.

”Jeg har selv været med til at energioptimere både virksomheder og huse som mit eget, og jeg vil også gerne kunne vise andre, at jeg selv er med på den bølge, fordi der er en masse fornuft i at energioptimere ældre huse,” siger Mikkel Fjeldsø Nielsen.

Mand står i køkkenet

Over 10 år med projekter

I maj 2021 har han fået installeret det, han kalder kronjuvelen i husets grønne omstilling. Det er varmepumpen, som også markerer det foreløbige punktum på over 10 år med løbende projekter i familiens hus i Stenløse, der ligger ca. 25 kilometer nordvest for København.

Siden 2008 er loftet blevet efterisoleret, og det samme er de gulve, der har været oppe. Der er kommet nye radiatorer, nye vinduer og solceller på taget.

Oven i det kommer så øvrige projekter såsom nyt tag, nyt badeværelse, nyt køkken og ny terrasse.

”Alene på energioptimering – loftisolering, nye vinduer, solceller og varmepumpe – har vi brugt ca. 260.000 kr., men det er en rigtig god investering,” understreger Mikkel Fjeldsø Nielsen og uddyber:

”Vores hus er nu vurderet til at være væsentligt mere værd, men vi har også bragt vores energiudgifter markant ned. Da vi flyttede ind, havde vi en årlig udgift på ca. 30.000-32.000 kr. til el og varme, og det lyder i dag på ca. 15.000 kr. om året. Så det er en halvering af vores energiudgifter, samtidig med at miljøet bliver tilgodeset.”

Mand står foran hus med elbillader

Hybridbil kører på solcellestrøm

Som prikken over i’et har familien købt en hybridbil, finansieret gennem et lån fra Nykredit, og hvor strømmen fra solcellerne bidrager til opladningen.

”Så jeg kan komme stort set gratis til og fra arbejde hver dag på den måde,” konstaterer Mikkel Fjeldsø Nielsen.

Han mener, at familiens mange projekter i huset i Stenløse viser, at der er god økonomisk fornuft i give ældre huse en grøn overhaling.

”Vores motivation for energiprojekterne har i første omgang været, at vi vil have et grønnere hus og en grønnere levevis gennem den måde, vi bor på. Og det har vist sig, at det er økonomisk fornuftigt at lave en grøn omstilling på vores hus,” fremhæver Mikkel Fjeldsø Nielsen.

Landing page Grønnere Danmark

Et grønnere Danmark

I Nykredit har vi besluttet, at det skal være nemmere at være grøn end at være ligeglad. Derfor tilbyder vi nu lån og løsninger til dig, der ønsker at bo, køre, renovere, investere og drive virksomhed på en bæredygtig måde.