Dit nybyggeri

Hvis du gerne vil bygge dit eget nøglefærdige hus, har du sandsynligvis allerede gjort dig en masse tanker om, hvordan huset skal indrettes. Men har du helt styr på processen for at nå til det færdige hus? Læs med her.

Inden byggeriet

Pige skriver på computer

Få styr på din økonomi og budget

Inden du går i gang med at kigge på grunde eller laver aftaler med en entreprenør, er det vigtigt, at du har økonomien på plads.

Noget af det første du skal gøre, er at finde ud af, hvor meget du kan bygge nyt for. For at hjælpe dig med at finde svaret på det spørgsmål kan det være en god ide, at du kontakter Nykredit. Sammen kan vi nemlig lægge en plan, så du får overblik over, hvor mange penge du kan bygge for.

Som en start kan du prøve vores beregner, hvor du kan se, hvad du kan købe hus for.

Par til møde med rådgiver

Find byggegrund og indhent tilbud fra byggefirma

Til en start skal du finde en grund at bygge dit hus på. Enten skal du købe en grund selv, og ellers har entreprenørerne ofte grunde, som hører med i prisen på nybyggeriet.

Når du har fundet et byggetilbud, så kontakt os igen, så vi kan gennemgå den økonomiske del af projektet og lave en finansieringsplan tilpasset din økonomi, inden du skriver under.

Print evt. denne kontaktoversigt ud, så du nemt har overblik over de forskellige personer, som er involveret i dit byggeprojekt.

Mand der kigger på et vindue

Gode råd til dit byggeprojekt

Der er visse ting, du skal være opmærksom på, når du ønsker et nyt nøglefærdigt hus.

 • Find en advokat
  Din advokat gennemgår alle juridiske forhold med dig herunder købsaftalen og entreprisekontrakten. 
 • Tilknyt en byggesagkyndig
  Ved at inddrage en byggesagkyndig tidligt i processen vil han/hun kunne følge byggeriet og deltage i opstartsmøder med byggefirmaet, så der ikke opstår misforståelser.
 • Få lavet jordbundsundersøgelser af din grund
  For at sikre grundens styrke og bæreevne, samt at der ikke er forurening og miljøskadelige materialer på grunden, skal du have foretaget jordbundsundersøgelse af din grund.
 • Få en god forsikring
  Du skal have tegnet forsikring til dit byggeri. Vi hjælper dig gerne med et overblik over, hvilke forsikringer du skal have styr på.

Få et bedre overblik over de ting du skal huske med vores tjek-liste, som du kan hente til print her.

Under byggeriet

Mand der murer

Byggeri igangsættes

Når udstykning- og byggetilladelsen og endeligt skøde for grunden er klar, kan byggeriet af dit nye hus sættes i gang.

Valg af lån

Har du endnu ikke valgt låntype, skal det gøres nu. Vi rådgiver dig ud fra dine ønsker til din fremtidige økonomi og sammen finder vi den løsning, der passer bedst til dig.

Se alle vores realkreditlån her.

Huset er indflytningsklart

Villahus

Gennemgang af huset

Når dit hus er færdigt skal du gennemgå det for fejl og mangler sammen med byggefirmaet og evt. din byggesagkyndige. Herefter overdrages ejendommen til dig.

Udbetaling af lån til byggefirma

Når boligen er klar, skal du kontakte os, så vi kan bestille en færdigmelding af projektet, så vi kan udbetale dit lån og betale byggefirmaet. Desuden bestiller vi en vurdering af den færdige bolig.

Ved udbetalingen sørger vi også for at indfri evt. finansiering af grunden. Du skal derfor kun fokusere på at underskrive de sidste dokumenter (lånedokumenter, pantebreve m.m.), og så får du boligen overleveret til dig som aftalt i kontrakten.

Husk også...

Når du er kommet godt på plads efter flytningen, samler vi op på, at alt er som det skal være. Det kan være nødvendigt at få tilrettet dit budget og forskudsopgørelsen hos SKAT.

Bliv kontaktet om dine muligheder

Ja tak, jeg vil gerne høre mere om mine muligheder for at finansiere mit nøglefærdige hus-projekt

Er du allerede kunde i Nykredit?

Kom godt videre

Byggekredit

En Byggekredit bruges primært til nybyggeri, men kan også hjælpe dig med finansiering af om- og tilbygning af din nuværende bolig eller dit sommerhus.

Forhåndslån

Skal du bygge nyt hus, kan du finansiere det med et Forhåndslån. Få udbetalt lånet, før byggeriet er afsluttet - så kender du din endelige ydelse.

ByggegrundsKredit

Har du fundet den perfekte grund, og er du klar til at opføre boligen? Så kan du bruge ByggegrundsKredit til at betale for grunden.