Købe en ejerbolig

Det er en spændende, men også en stor udfordring at købe ny bolig. Uanset, om det er første gang, du skal købe hus, lejlighed eller sommerhus, eller du har prøvet det før, så er der mange ting, som du skal tage stilling til.

Der er forskel på at eje et hus og eje en lejlighed. Men i begge tilfælde er det dig, der bestemmer, hvordan du indretter dig inden for hjemmets fire vægge.

Køber du et hus, står du selv for al vedligeholdelse - både ude og inde, og der er flere udgifter til fx ejendomsskat, husforsikring og forbrugsafgifter. 

Køber du en ejerlejlighed, betaler du typisk til en ejerforening, som står for al den ydre vedligeholdese af ejendommen.

Som ejer kan du spare op i boligen, modsat når du lejer. Det sker, når du afdrager på dit boliglån, eller når huspriserne stiger.

Læs mere om boligtyper

Lav en beregning

Hvor meget må boligen koste?

Start med at lave en vejledende beregning på, hvor meget du kan købe bolig for. Så er du godt på vej.
Hvad må bolig koste?

Hvad koster lån til ny bolig?

Når du køber en ejerbolig, kan du låne op til 80 % af boligens pris i et realkreditinstitut og 15 % i en bank. De sidste 5 % er egenbetaling – dvs. penge du selv har sparet op.
Hvad koster lån?

Drømmen om den første bolig

Det er dyrt at købe bolig. Det synes, de fleste, der står over for boligkøbet første gang. Og det kræver også lidt på kistebunden at blive boligejer

Når man står over for sit første boligkøb, fylder spørgsmålene om økonomi meget. Hvor meget har jeg råd til at købe, hvor meget skal jeg have sparet op, og er der plads til ferie og forkælelse, når jeg er blevet boligejer?

Gode råd til det første boligkøb

Få plads til at leve livet

Kunne du godt bruge mere plads derhjemme? Så er du ikke alene. Selvom du og din familie er vokset ud af boligen, prøver I måske stadig at tilpasse jer, så I kan være der, men det burde være omvendt – boligen skal passe til jer, for det rigtige antal kvadratmeter er vigtig for, at vi kan leve det liv, vi ønsker os.

Men der mange muligheder for at få mere plads. Det behøver ikke nødvendigvis betyde flytning, selvom det kan ende med at være den bedste løsning. Se her, hvordan du kan få mere plads.

Plads til nye boligdrømme

Forbrugerrådet Tænk Penge anbefaler lån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk Penge har testet realkreditlån og konkluderer, at Totalkredit er klart billigst. Derfor tildeles Totalkredit stemplet ’Tænk Anbefaler’ for anden gang i streg. Du kan se hvorfor i artiklen her.

Læs mere

Skal du sælge?

Skal du sælge din bolig, har du brug for rådgivning og en dygtig ejendomsmægler. Nykredit kan rådgive dig i forbindelse med dit boligsalg, og vi samarbejder med Nybolig og Estate om selve salget
Læs mere om boligsalg

Guide til boligkøbets faser

Der er flere faser i et boligkøb - fra de første indledende tanker om, hvor du gerne vil bo, og hvad boligen må koste, til du får nøglerne til dit nye hjem.
Se guide

KøberRådgivning

Overvejer du at skifte din bolig ud med en anden? Med Nykredit KøberRådgivning får du hjælp til hele processen.
Læs om KøberRådgivning