Købe en ejerbolig

Det er en spændende, men også en stor udfordring at købe ny bolig. Uanset, om det er første gang, du skal købe hus, lejlighed eller sommerhus, eller du har prøvet det før, så er der mange ting, som du skal tage stilling til.

Der er forskel på at eje et hus og eje en lejlighed. Men i begge tilfælde er det dig, der bestemmer, hvordan du indretter dig inden for hjemmets fire vægge.

Køber du et hus, står du selv for al vedligeholdelse - både ude og inde, og der er flere udgifter til fx ejendomsskat, husforsikring og forbrugsafgifter. 

Køber du en ejerlejlighed, betaler du typisk til en ejerforening, som står for al den ydre vedligeholdese af ejendommen.

Som ejer kan du spare op i boligen, modsat når du lejer. Det sker, når du afdrager på dit boliglån, eller når huspriserne stiger.

Læs mere om boligtyper

Drømmen om den første bolig

Det er dyrt at købe bolig. Det synes, de fleste, der står over for boligkøbet første gang. Og det kræver også lidt på kistebunden at blive boligejer

Når man står over for sit første boligkøb, fylder spørgsmålene om økonomi meget. Hvor meget har jeg råd til at købe, hvor meget skal jeg have sparet op, og er der plads til ferie og forkælelse, når jeg er blevet boligejer?

Gode råd til det første boligkøb

Få plads til at leve livet

Kunne du godt bruge mere plads derhjemme? Så er du ikke alene. Selvom du og din familie er vokset ud af boligen, prøver I måske stadig at tilpasse jer, så I kan være der, men det burde være omvendt – boligen skal passe til jer, for det rigtige antal kvadratmeter er vigtig for, at vi kan leve det liv, vi ønsker os.

Men der mange muligheder for at få mere plads. Det behøver ikke nødvendigvis betyde flytning, selvom det kan ende med at være den bedste løsning. Se her, hvordan du kan få mere plads.

Plads til nye boligdrømme