Her er de tilskud og fradrag, du kan få, når du energirenoverer

Inden du starter med at skifte vinduer, oliefyr eller isolering, kan det betale sig at undersøge, hvilke tilskud og fradrag du måske kan få, når du energirenoverer din bolig. Der kan være mange penge at spare.

Totalkredit-tilskud til udskiftning af gas- og oliefyr

Du har mulighed for at søge om tilskud på 10.000 kr. hos Totalkredit, hvis du udskifter dit gamle gas- eller oliefyr med en varmepumpe. Læs mere om ansøgningskrav her.

Se om du kan søge tilskud

Få tilskud til energirenoveringen

Bygningspuljen er lukket. I denne omgang var der 300 mio. kr. i puljen.

For at komme i betragtning til et tilskud når puljen åbner igen til efteråret, skal din bolig i de fleste tilfælde have et gyldigt energimærke. Det kan du fx få med et EnergiTjek.

Du kan prøve Tilskudsberegneren på Sparenergi.dk for at få et overblik over dine tilskudsmuligheder ifm. energirenovering eller skift til varmepumpe. Beregningerne er vejledende, det endelige tilskud afgøres ved håndtering af ansøgning.

Vigtigt: Du må først begynde at energirenovere, når tilsagnet om tilskud er givet. Vær også opmærksom på, at hvis du får tilskud fra Bygningspuljen, kan du ikke samtidig bruge håndværkerfradraget på samme projekt.

Læs mere om Bygningspuljen på Sparenergi.dk

Spar gebyret, når du udskifter dit gasfyr

Overvejer du at udskifte dit gasfyr med et grønnere alternativ, så bliver det nu gratis for dig at blive koblet af gassystemet.

Den 7. april træder en ny afkoblingsordning i kraft, der gør det muligt at få dækket gebyret på ca. 8.000 kr. for afkobling fra gassystemet. Gebyrfritagelsen tildeles efter først-til-mølle-princippet, og så længe der er midler i puljen. På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om ordningen og se, om du opfylder kriterierne for gratis afkobling.

Håndværkerfradraget forsvinder til april

Med finansloven for 2022 er der fra d. 1. april lukket ned for håndværkerfradraget. Det vil stadig være muligt at trække serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat, men skal du have renoveret dit tag eller skiftet vinduer af en professionel håndværker, kan du ikke længere få fradrag.

Andre tilskud

Der kan i perioder være andre landsdækkende eller lokale tilskud. Spørg din kommune eller energiselskab om mulighederne.

Vælg en grønnere løsning

Prøv Energiberegneren og se din boligs grønne potentiale

Hvad kan du spare ved at skifte varmekilde eller isolere dit hus? Og hvad betyder det for miljøet. Prøv Energiberegneren og få svaret med det samme.
Prøv Energiberegneren

Bestil et EnergiTjek af din bolig

Med et EnergiTjek får du en energikonsulent fra NRGi ud og gennemgå din bolig, så du har et overblik over mulighederne for at energirenovere.

Bestil et EnergiTjek

Vælg et Grønt BoligLån

Energirenover din bolig med et attraktivt ​Grønt BoligLån. Lån fx til udskiftning af vinduer, udskiftning af oliefyr, installation af varmepumpe, installation af solceller, ladestander til elbil og meget mere.
Få et Grønt BoligLån

Et grønnere Danmark

I Nykredit har vi besluttet, at det skal være nemmere at være grøn end at være ligeglad. Derfor tilbyder vi nu lån og løsninger til dig, der ønsker at bo, køre, renovere, investere og drive virksomhed på en bæredygtig måde.

Se de grønne tiltag