Grønt Billån

Jeg skifter aldrig tilbage til en fossildrevet bil

Den er sjov at køre i, og elbilerne hjælper os med at sætte stop og pauser i rammer og system. Mette Kjær vil aldrig skifte sin elbil ud med en benzinbil, og hun sætter pris på de pauser, bilen giver hende på de lange ture.

Kvinde står ved sin røde bil

”Det tager tiden ud af kørslen,” siger Mette Kjær, der bor i Tisvildeleje med sin mand Mikael. Hun har haft sin elbil i to år og forklarer: ”Vi kørte til Læsø i den, og det var en supersjov og dejlig oplevelse at køre langt. Når man skal lade op, tager det lidt tid. Det kan jeg faktisk ret godt lide i en tid, hvor alting skal gå så stærkt. Elbilen hjælper os med at sætte stop og pauser i rammer og system. Og hvis man fx er en småbørnsfamilie, så skal man alligevel have tissepauser og stoppe for at have madder; De stop og pauser er gode for os.”


Tesla kom inden for rækkevidde

Mette er 59 år og bruger sin bil dagligt til at pendle fra huset i Tisvildeleje i Nordsjælland til sit arbejde i Rødovre. Det bliver til 2,5 time i bilen om dagen – og oftest mere. Da det var tid til ny bil, begyndte hun at se på elbiler.

”For godt to år siden begyndte der at komme en del elbiler på markedet, og det blev til for almindelige mennesker at købe en elbil økonomisk. Der begyndte vi at tale om, at det måske var meget fornuftigt at bytte benzinbilen ud med en elbil,” fortæller Mette og fortsætter:

”Jeg har altid været meget optaget af Tesla, men bilerne har været uden for vores økonomiske rækkevidde. De var lidt over vores budget. Men i forbindelse med vores bankskifte til Nykredit hørte vi om Grønt Billån, og pludselig var drømmen om Tesla inden for rækkevidde. Det betød rigtig meget, at vi kunne få et lån til en lav rente, hvor den månedlige ydelse var til at håndtere i vores husholdning.”

Og sådan blev det. I dag kører Mette i en Tesla Model 3 Longe Range.

Frosset ude

Kvinde står ved sin bil

Selvom Mette ikke synes, at der er nogle ulemper ved elbilen, har der alligevel været nogle ting, hun skulle lære som ny elbilsejer.

”I Danmark skifter vejret meget om vinteren fra at være vådt og til frost. Og så skal man huske at bruge den funktion, hvor man varmer bilen op på forhånd, inden man skal ud at køre. For ellers kan håndtagene være frosset til, og så kan man ikke komme ind,” griner Mette. Hun har taget alle bilens funktioner til sig – også de mere fjollede.

”Man kan sætte bilen til at prutte og sætte skærmen til at være en pejs. Jeg arbejder på en behandlingsskole, og børnene synes, det er sjovt. Men jeg bruger også fx fartpiloten og indstiller bilen til at følge trafikken, når jeg kører på motorvejen. Og jeg føler mig meget tryg, når jeg skal bakke og parkere, fordi bilen har så mange hjælpemidler.”

Til gengæld har hun aldrig været bange for at løbe tør for strøm.

”Vi har en ladestander derhjemme, og der er jo ladestandere overalt. Det kan vi også se, når vi kører ned gennem Europa. Jeg ville slet ikke være bekymret for at køre sydpå i den.”

Et grønt bidrag

For Mette vægtede det mest, at hun kunne bidrage til den grønne omstilling ved at skifte benzinbilen ud med en elbil.

”Som familie er vi optagede af at bidrage med det, vi kan. Vi vil begge to gøre noget for den grønne omstilling og miljøet,” siger Mette.

”Da jeg skiftede til Tesla’en fra min Fiat 500, halverede jeg mine udgifter til brændstof. Jeg gik fra at bruge ca. 1.500 kroner om måneden på benzin til at bruge 5-600 kroner på el. Men den grønne omstilling er det bærende for mig, og jeg skifter ikke tilbage til en fossildrevet bil. Heller ikke selvom prisen på el kommer over prisen på benzin,” afslutter Mette.

Grønt Billån til attraktiv rente

Med et Grønt Billån får du et lån til en variabel rente, der er væsentlig lavere end på andre billån i Nykredit. Den variable rente følger udviklingen i CIBOR3-renten, og det betyder, at rente og ydelse vil ændre sig hver måned. Når du skal finansiere køb af el- eller brintbil, har du mulighed for at få et Grønt Billån, hvis du har samlet din økonomi og din boligfinansiering hos os i Nykredit.
Læs mere om Grønt Billån